Cum să-ţi creşti imunitatea prin acupunctură

De Lumea Femeilor, pe

Ştiai că acupunctura te poate ajuta să-ţi măreşti imunitatea pe timp de toamnă? Vezi cum funcţionează!
Septembrie ar trebui decretată Luna fortificării sistemului imunitar: el reprezintă platoşa care te apără de virusuri şi microbi. Spre final de toamnă, microscopicii agresori îşi vor relansa atacul. Ai timp berechet ca să pregăteşti contraofensiva.
Cum? Ai două căi: îţi faci vaccinul gripal, care îţi ajută organismul să pareze, punctual, virusurile gripale sau… îi fortifici capacitatea generală de apărare contra agresorilor de orice soi (virusuri, microbi, paraziţi, ciuperci). Noi pledăm pentru cea de a doua cale. Şi îţi recomandăm cele mai eficiente metode prin care îţi poţi atinge scopul: metodele naturale. Ştii deja care este marele lor atu: efectele secundare şi contraindicaţiile sunt minime!

Acupunctură pentru un sistem imunitar puternic

· CUM ACŢIONEAZĂ
Corpul uman este „străbătută de 12 meridiane prin care circulă energia vitală. Pe „traseul” meridianelor au fost stabilite circa 800 de puncte de acupunctură: prin stimularea lor, energia este deblocată. Unele puncte de acupunctură se folosesc pentru a echilibra organismul, altele pentru a trata o anumită afecţiune.
· SCHEMA DE TRATAMENT
În timpul consultaţiei, terapeutul selectează, după anumite principii, punctele de acupunctură potrivite. El examinează, mai întâi, cu atenţie, as­pectul fizic al pacientului (schimbări cutanate, nuanţele pielii, caracte-risticile feţei şi ale ochilor). Îi ascultă vocea, urmăreşte modul în care vorbeşte şi se mişcă, gesturile, cum se aşază pe canapea. La final, dacă este nevoie, realizează un diagnostic al pulsului sau al limbii. Şi creează schema după care va aplica acele în punctele de acupunctură.
Tratamen­tul începe cu inserţia acelor la nivelul mâinilor şi se termină cu inserţia lor la nivelul picioarelor. La final, acele vor fi scoase în sens invers: de la picioare spre mâini. Pentru stimula-rea imunităţii, ca schemă generală, se pot folosi punctele IG4, P3, S2, S36, SP6, R1, R2 (corespunzătoare intestinului gros, plămânilor, sto-macului, splinei şi rinichilor), la care se adaugă punctele specifice fiecărui pacient. Şi acupunctura lucrează, aşadar, personalizat: fiecare pacient este unic şi primeşte o schemă de tratament valabilă doar pentru el.
· CUI ÎI ESTE RECOMANDATĂ
Clar, persoanelor care nu se tem de ace, nici de disconfortul provocat de înţepătura lor.
Citeşte pe pagina următoare despre beneficiile homeopatiei!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!