Trucul simplu care a ajutat-o pe o femeie să depisteze precoce cancerul la sân

De Amelia Matei, pe
O tânără diagnosticată cu cancer la sân îndeamnă toate femeile să își verifice sânii în timp ce stau întinse, pentru o detectare precoce a bolii.

Citește și – Femei mutilate de cancer la sân. Află poveştile lor

Hayley Browning, o britanică în vârstă de 27 de ani, a aflat că are cancer în urmă cu trei săptămâni. S-a dus imediat la doctor după ce a observat că are un nodul la sân în timp ce stătea întinsă în pat, contrar sfaturilor celor care le îndeamnă pe femei să verifice dacă au noduli la sân, în timpul dușului.

Hayley, care acum se pregătește să se supună chimioterapiei, a împărtășit experiența sa în mediul online, în speranța că le va ajuta și pe alte femei să descopere cancerul la sân din timp. Postarea ei curajoasă a devenit virală pe Internet,  fiind distribuită de peste 70.000 de ori.

„Sper să împărtășesc micul meu truc cu cât mai mulți oameni posibil, ceea ce ar ajuta la salvarea vieții cuiva.

În urmă cu trei săptămâni, am fost diagnosticată cu cancer la sân. Am putut simți nodulul doar când stăteam întinsă, dispărând complet atunci când mă ridicam în picioare.

Pe multe site-uri scrie că trebuie să îți verifici sânii la duș pentru a depista dacă ai noduli, dar dacă aș fi urmat acest sfat, nodulul ar fi crescut prea mare pentru a putea fi tratat. Nici măcar chirurgul nu putea simți nodulul meu atunci când stăteam în picioare.

Așadar, acesta este un apel către toate femeile pentru a verifica dacă au noduli la sâni stând culcate, cât și în picioare. Doresc să ajut cât mai multe femei cu mesajul meu.”, a scris Hayley Browning pe pagina sa personală de Facebook.

Citește și – Mastectomia preventivă: Angelina Jolie a făcut-o. Tu ce ştii despre riscul de cancer la sân?

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro