Tratamentele din șosete, leacul bunicii care te vindecă de orice boală

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 17 martie 2022, 13:15
Cine nu are bătrâni să-și cumpere, spune o vorbă. Iar cei care nu au fost îngrijiți în copilărie de bunica nu cunosc anumite trucuri prin care sunt vindecate bolile, fără să fie necesare tratamente medicamentoase.

Așadar, există câteva rețete de leacuri de la bunica, prin care răcelile, durerile, umflăturile, inflamațiile, febra erau vindecate cu diferite legume sau alimente băgate în… șosete. Fie că este vorva despre cartofi, lămâi sau alte legume, bătrânelele îți făceau rapid bine nepoții cu aceste tratamente.

Iată două ”rețete” de la bunica!

Cartofii

Tăiați cartofii felii sau dați-i prin răzătoare. Puneți feliile pe picioare, iar mai apoi încălțați o pereche de șosete călduroase, care să țină lipit pe picioare.

Pe lângă cartofi, poți folosi și oțetul de mere. Ce aveți de făcut este să treceți cartofii răzuiți prin oțet de mere, puneți amestecul în șosete, iar apoi încălțați-le. Înfășurați-vă apoi cu o pătură și stați așa câteva ore. Veți vedea că febra va trece fără să fiți nevoite să recurgeți la tratamente medicamentoase.

Făină și albuș de ou

Faceți un amestec din mălai și oțet, astfel încât să obțineți un amestec omogen și păstos. Puneți mixtura pe umflătură, înfășurați-vă piciorul într-un prosop de bumbac, iar mai apoi trageți-vă șosetele peste.

Un amestec care vă scade febra se poate face și din albuș de ou. Înmuiați două prosoape din bumbac în albuș și înfășurați-vă picioarele în ele, după care încălțați o pereche de șosete călduroase. Febra va scădea în câteva ore.

Lămâie

Vei avea nevoie de 2-4 lămâi. Spălați-le bine, iar apoi stoarceți-le, iar în sucul obținut înmuiați două prosoape de bumbac, cu care să vă înfășurați mai apoi picioarele. Peste ”bandaj”, încălțați-vă cu șosetele. Foarte important este să aveți picioarel bine încălzite. Imediat cum ați aplicat tratamentul, trebuie să te întinzi în pat și să stai în aceeași poziție o oră. După jumătate de oră vei vedea că febra ți-a scăzut și compresa se va usca. Repetați procesul și peste noapte. A doua zi nu veți mai avea probleme cu temperatura. În tot acest timp, beți multă apă, hrăniți-vă corespunzător și odihniți-vă.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!