Cum tratezi corect arsurile solare

De Erika Chivu, pe Ultimul update Joi, 05 martie 2020, 13:59

Dacă nu ai fost suficient de atentă weekendul trecut şi te-ai ales cu arsuri, asta nu înseamnă că săptămâna aceasta e pierdută. Iată ce poţi face ca să te simţi mai bine imediat.
Când ai ajuns la plajă, entuziasmul este de obicei mai mare decât grija, aşa că mulţi dintre noi s-au ales weekendul trecut cu arsuri solare. Iată care tratamente funcţionează şi care nu.

Cum tratezi corect arsurile solare

1. Ia un antiinflamator: aspirină, Nurofen, Advil, Mig 400, etc. Poţi să repeţi administrarea periodic ţinând cont de indicaţiile de pe prospect până când scade durerea şi roşeaţa pielii.
2. Aplică comprese reci pe piele afectată. De asemenea sunt utile duşurile cu apă călduţă, ănsă nu e bine să foloseşti gheţă pentru că durere va fi şi mai mare.
3. Aplică pe pielea arsă un unguent cu hidrocortizon, care se găseşte la orice farmacie. Produsele cu 0,5% sau 1% hidrocortizon te scapă de durere şi grăbesc vindecarea.
De asemenea, ai grijă să bei multe lichide, foloseşte o cremă hidratantă şi nu sparge băşicile care se formează pe piele.

Ce remedii naturiste funcţionează

De la oţet, la roşii sau iaurt, există multe remedii naturiste care promit să vindece rapid pielea arsă de soare, dar majoritatea nu fac decât să ofere o senzaţie de răcoare care te face să te simţi mai bine, fără să grăbească propriu-zis vindecarea.
Aloe Vera – gelul rpoaspăt stors din frumnzele de aloe poate avea efect calmant. Produsele cosmetice cu aloe nu sunt însă cele mai indicate.
Oţetul – este un bun antiseptic şi poate ajuta la calmarea senzaţiei de arsură pe măsură ce se evaporă de pe piele. Însă efectele se opresc aici.
Bicarbonatul de sodiu – amestecat cu apă şi aplicat pe piele prn tamponare, crează un mediu alcalin, care este calmant pentru piele. Are şi proprietăţi antiseptice.
Iaurtul – cel mai cunoscut remediu naturist pentru arsurile solare, poate fi calmant, mai ales dacă este aplicat rece, însă nu sunt dovezi ştiinţifice că ar ajuta la vindecarea pielii.
Foto: Thinkstock

Vezi care sunt cele mai bune remedii pentru arsuri solare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!