Ţine dieta cu struguri ca să slăbeşti 3 kilograme într-o săptămână

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 03 iulie 2020, 12:52

Consumul de struguri revitalizează organismul, îl detoxifică şi ajută la scăderea în greutate. Dacă îţi plac, acum este momentul ideal pentru a te bucura de gustul şi de beneficiile lor nutritive.
Strugurii albi şi negri sunt alimente sănătoase, cu efect antioxidant, diuretic, remineralizant, decongestionant hepatic, tonic muscular şi nervos. Strugurii conţin vitamine din complexul B. Iar un pahar de suc natural consumat seara, înainte de culcare, ajutând la un somn odihnitor. Deliciosi si consistenţi, strugurii întăresc sistemul imunitar. Conţin 72% apă, 16-22% zaharuri si saruri minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu si zinc), vitamine şi enocinamina (un colorant natural cu efect tonic, afl at în compoziţia strugurilor negri).
ZIUA 1
Mic dejun: un ciorchine de struguri, o banană, un pahar cu fructe de pădure (mure, zmeură, coacăze). Prânz: un ciorchine de struguri, un bol cu supă cremă de spanac/ ciuperci şi 50 g crutoane. Cina: un ciorchine de struguri, orez cu ciuperci si salata verde.
ZIUA 2
Mic dejun: 300 g struguri, doua felii de pepene. Prânz: 300 g struguri, un bol cu supa crema de spanac/ciuperci si 50 g crutoane. Cina: 400 g struguri, doi dovlecei la gratar cu mujdei de usturoi.
ZIUA 3
Mic dejun: 500 g struguri, un pahar cu fructe de padure (mure, zmeura, coacaze). Prânz: 500 g struguri, un bol cu supa crema de spanac/ciuperci si 50 g crutoane. Cina: 500 g struguri, salata verde cu rosii, ardei, castraveţi si 200 g de brânza slaba.
ZIUA 4
Mic dejun: 700 g struguri, o ba nana. Prânz: 700 g struguri, un bol cu supa de legume (rosii, morcovi, ţelina). Cina: 600 g struguri, salata verde cu roşii, ardei, castraveţi şi 150 g de brânză slabă.
Ziua 5
Mic dejun: 900 g struguri (variantă: 400 g consumaţi ca atare şi 500 g suc). Prânz: 800 g struguri, un bol cu supă de legume (roşii, morcovi, ţelină). Cină: 800 g struguri, un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi.
Ziua 6
Mic dejun: un kg struguri (variantă: 500 g consumaţi ca atare şi 500 g suc). Prânz: un kg struguri, un bol cu supă de legume (roşii, morcovi, ţelină). Cină: un kg struguri (variantă: 500 g consumaţi ca atare şi 500 g suc).
Ziua 7
Mic dejun: un kg struguri (variantă: 500 g consumaţi ca atare şi 500 g suc). Prânz: un kg struguri, un bol cu supă de legume (roşii, morcovi, ţelină), un bol cu orez cu legume. Cină: un kg struguri (variantă: 500 g consumaţi ca atare şi 500 g suc).

De preferat sunt strugurii verzi

„Strugurii sunt bogaţi în carbohidraţi. Anul acesta, având în vedere vremea, sunt şi mai dulci şi mai bogaţi în glucide. Dieta cu struguri, la un calcul simplu, arată că 100 g de struguri aduc 16-20 g de carbohidraţi cu absorbţie rapidă, 1g fibre şi ceva mai multe vitamine: C, K şi minerale (potasiu). Au aproximativ 94-96% carbohidraţi, 1% proteine, 1% lipide. 3 kg de struguri din ziua 7 vor aduce în dietă aproape 450-550 g de carbohidraţi, adică 2.000 cal. numai din struguri. Aşa că, în zilele 6 şi 7 poate că veţi lua în greutate, dacă aveţi o viaţă sedentară. Coaja de struguri roşii este bogată în resveratrol şi este de preferat, din acest punct de vedere, consumul celor de culoare verde.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!