Te-ai îngrășat și ești mai nervoasă zilele acestea? Iată ce se petrece cu tine!

De Amelia Matei, pe
Poate nu ești în apele tale zilele acestea și ai observat că te-ai și îngrășat, chiar înainte de a pleca în concediu. Dacă dai vina pe caniculă, nu este cazul! Cea care îți sabotează corpul este chiar casa în care locuiești.

Lucrurile printre care trăim ne pot afecta în mod direct organismul. Te-ai îngrășat, ești nervoasă, nu îți mai convine nimic. Poate ți se pare greu de crezut, însă muzica pe care o asculți sau tigăile în care gătești îți pot veni de hac. Cum?

Aceste obiecte, din cauza substanțelor toxice pe care le conțin, pot influența eliberarea hormonilor de către organism. Încă de la pubertate, până la menopauză hormonii trimit semnale chimice care influențează funcționarea organelor interne. Deși schimbările hormonale sunt normale de-a lungul vieții, acestea pot avea efecte care ți se pot părea anormale. Pentru unii astfel de transformări nu înseamnă nimic, însă în cazul altora este vorba de schimbări vizibile: îngrășare, lăsarea mușchilor, scăderea libidoului, anxietate, depresie, insomnie, bufeuri, probleme digestive, pofte.

Iar lucrurile de care ne înconjurăm în casă pot afecta echilibrul hormonal. Aceste substanțe afectează procesul de sinteză, secreție și eliberare a hormonilor.

Iată care sunt substanțele care provoacă tulburări hormonale, din cauza cărora avem modificări de stare sau ne îngrășăm.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!