5 sfaturi de slăbit, de la foste grăsuţe

De Sandra S., pe

Femeile ambiţioase care au reuşit să slăbească zeci de kilograme prin sport şi dietă sunt adevărate modele, demne de urmat. Iată ce sfaturi oferă celor care vor să le urmeze exemplul:

Nu sări peste micul dejun

Dacă organismul tău nu primeşte de diminieaţă nutrienţii de care are nevoie, ţi se va face mult mai foame la prânz şi seara şi vei ajunge să mănânci mai multe calorii decât ai nevoie.

Concentrează-te asupra prezentului şi nu la obiectivul final

Da, este important să ai un obiectiv şi o limită de timp în care să-l atingi, pe acela doar trebuie să-l stabileşti şi să-l ai în vedere. Este mult mai important să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le simţi şi le faci zi de zi ca să îţi atingi ţelul.

Nu mânca înainte de culcare

Oamenii de ştiinţă au descoperit că este o strategie bună să nu mănânci înainte de culcare. Adică, după şapte seara deja nu ar mai trebui să te gândeşti la mâncare ori, dacă îţi este foarte foame, mănâncă doar ceva uşor şi fără calorii.

Optează pentru mai multe proteine

Proteinele sunt necesare ca să nu pierzi din masa musculară – dar să poţi arde grăsimi. Alege să mănânci mai multe proteine, iar cele mai bune alimente sunt chiar cele gătite de tine. Găteşte în cantităţi mai mari, ca să poţi mânca sănătos o săptămână întreagă.

Ce faci cu pofta de dulce

Este normal să mai ai pofte, mai ales dacă prea mult timp ai fost obişnuită într-un anume fel. Este în regulă să mai mănânci şi ceva dulce din când în când, însă nu folosi asta ca pe o scuză să renunţi la dietă!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!