Servicii medicale și asistență gratuită pentru locuitorii sectorului 1

De Georgiana Averchi, pe Ultimul update Marți, 24 septembrie 2019, 16:50
Complexul Caraiman este un centru medical multifuncțional, de stat, nu privat, unde totul arată de nota 10, dar cel mai important sprijin pe care îl oferă sunt serviciile medicale GRATUITE, prompte, în conditii impecabile, chiar dacă pacienții nu sunt asigurați sau nu au medic de familie. Vedeta de televiziune, Andreea Marin, a fost alături de echipa medicală de profesionoști, pe toată durata pregătirilor centrului și ne-a oferit mai multe detalii.

„17 specialități medicale la dispoziția pacienților, chiar și stomatologie, un serviciu scump, precum știm, la nivel de țară, poate fi accesat aici gratuit. E un sprijin comunitar consistent pus pe picioare în sectorul 1 al capitalei, pentru locuitorii de aici, căci din taxele și impozitele plătite de ei a devenit posibilă această realizare. Cum ar fi ca fiecare județ sau măcar fiecare localitate mare din țară să aibă un astfel de centru? Pot decide autoritățile locale și din alte colțuri de țară că sănătatea e prioritatea, după acest model ce se dovedește a fi atât de necesar și eficient?“, se întreabă vedeta.

Știai, de pildă, ca pentru bătrânii de aici, cei care nu au pe nimeni să-i îngrijească sau nu sunt deplasabili, echipa medicală merge gratuit la ei acasă? Că există cineva din Centrul Multifuncțional Caraiman (strada Caraiman, nr 33A, sector 1, București) care îi ajută la curățenie, le face cumpărăturile, le gătește, le plătește dările la nevoie, îi plimbă, îi îngrijește, le vorbește, și toate acestea fără niciun cost pentru ei? Pare desprinsă dintr-un basm această realitate, dar ea există!

„După ce au fost puse la punct specialități medicale precum cardiologie, ginecologie, oncologie, dermatologie, kinetoterapie, planning familial, îngrijirea bolnavului la domiciliu, ambulanță socială, astăzi am participat la deschiderea oficială a centrului dedicat bolnavilor de Alzheimer, pentru care familiile găsesc atât de greu sprijin pe timp de zi“, a povestit Andreea.

De asemenea, prima mamografie realizată cu cel mai performant mamograf a fost făcută în centru tot azi, aparatul alăturându-se celorlalte echipamente medicale de ultimă generație ce se află gratuit la dispoziția pacienților în centru.

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!