3 motive ca sa mergi la urologie

De Libertatea pentru femei, pe

Din diverse cauze, cu vârsta, atât femeile, cât şi barbaţii au de suferit din cauza modificarilor aparatului urinar. Şi cea mai mare greşeala e ca nu merg la medic… de ruşine atunci când au probleme cu urina.
Naşterea, obezitatea, conformaţia oaselor bazinului sau pur şi simplu trecerea anilor pot fi de vina pentru schimbarile survenite în organism. Iar la nivelul aparatului urinar acestea îşi pun cu precadere amprenta. Simptomele sunt pe cât de suparatoare, pe atât de „ruşinoase”, pentru majoritatea dintre noi, aşa încât vizita la medic se amâna cât de mult posibil. Or, exista soluţii simple, atât pentru femei, cât şi pentru barbaţi. Trebuie numai sa-ţi faci curaj, sa înţelegi ca medicul urolog e tot om şi e gata sa-ţi asculte şi sa-ţi înţeleaga ofurile.

Ai incontinenţă urinară

Da, suna mai mult decât jenant, însa o mare parte a femeilor, mai exact 40% dintre cele cu vârste între 20 şi 80 de ani, se confrunta cu aceasta neplacere. Iar tratamentele luate de la sine putere şi absorbantele zilnice nu fac decât sa prelungeasca suferinţa. Incontinenţa urinara nu este o boala, ci un simptom al unei afecţiuni a tractului urinar, care se manifesta prin eliminarea nedorita de urina. Asta se întâmpla fie când tuşeşti ori stranuţi, fie când faci efort, fie când râzi sau ai vezica prea plina. Deşi pare inofensiv, acest simptom poate fi cauzat şi de prezenşa unor tumori sau a unor boli grave. Dar numai urologul ştie!
Cum previi infecţiile urinare

Ai usturimi când urinezi

Poate fi vorba despre o banala infecţie urinara, însa nu trebuie exclus nici un dezechilibru hormonal, mai ales daca te afli la menopauza. Mai mult, sunt şi alte cauze care conduc la aceeaşi senzaţie de arsura în timpul urinatului, printre ele numarându-se şi bolile cu transmitere sexuala.

Ai dureri în zona pelvină

Când ligamentele care leaga uterul de peretele pelvin slabesc foarte mult, nu mai pot susţine uterul, aşa încât acesta cade din suportul lui anatomic şi coboara, în unele cazuri grave, chiar pâna la nivelul vaginului. Acest fenomen poarta numele de prolaps uterin şi da disconfort şi senzaţie de presiune în regiunea pelvina. Important este ca se poate „repara” şi acest neajuns.

Problemele urinare se tratează uşor

În Centrul pentru Tratarea Tulburarilor de Statica Pelvina, tratam multe femei care se confrunta cu aceste probleme si foarte puţine stiu ca au rezolvare. Li se ofera un tratament individualizat, folosind cele mai moderne metode, minim invazive, pentru afecţiuni precum incontinenţa urinara, prolapsul utero-vaginal, incontinenţa anala si durerea pelvina. Dupa examenul clinic de specialitate, se poate interveni prin tehnici chirurgicale minim invazive ce duc la reluarea funcţiei normale şi la revenirea la activitaţile obişnuite în timp foarte scurt.” DR. OVIDIU VASILE medic specialist chirurgie generala MedLife

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!