Remedii naturale pentru tuse

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 31 iulie 2020, 16:35

Fie ca este vorba de o bronșita acuta sau de o simpla raceala, tusea este pe cât de neplacuta, pe atât de greu de calmat și de tratat. Mai ales când parca alege sa stea cât mai mult cu tine. Totuși, exista în natura leacuri eficiente care te pot ajuta sa scapi de ea.
Cele mai cunoscute sunt remediile pe baza de extrase de brad şi pin. Siropul din muguri de brad sau pin are efect calmat al cailor respiratorii, ajuta la fl uidifi carea secreţiilor bronhice şi este un bun expectorant. Totodata, stimuleaza imunitatea.
PINUL şi BRADUL, efect expectorant
Primavara, se colecteaza mugurii de brad şi pin, aşa ca poţi prepara siropul în casa. Se folosesc zahar şi muguri în parţi egale. Se amesteca ţi se lasa timp de trei saptamâni într-un vas acoperit. Se separa siropul şi se pune într-o sticla. Se ia câte o lingura de trei ori pe zi, pentru efectul sau expectorant. Extractul gemoterapic obţinut din muguri de brad are acţiune emolienta asupra cailor respiratorii şi calmeaza tusea. Se iau câte doi mililitri amestecaţi în puţina apa de doua-trei ori pe zi, înaintea meselor principale.
NALBA, de ajutor în bronşite
Nalba mare este de un ajutor nepreţuit în raceli sau bronsite, având efect de calmare a tusei. Pentru a întrebuinţa radacinile, acestea se curaţa precum morcovii. Se taie în bucaţi mici, cam de un centimetru si se pun la uscat pe foi albe. Se utilizeaza pentru prepararea unui macerat: o lingura de radacina la o cana cu apa. Se lasa timp de 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea în trei-patru reprize timp de o zi.
PODBALUL, calmant
Podbalul le este de mare ajutor celor care sufera de afecțiuni ale plamânilor. Se face o infuzie dintr-o lingura de planta la 200 ml de apa. Se ia la doua-trei ore câte o lingura. Ceaiul de podbal mai poate fi combinat cu cel de frunze de patlagina si cel de radacina de lemn-dulce, pentru a avea un efect mai bun. Foarte efi ciente sunt si inhalațiile cu fi ertura din frunze si fl ori de podbal (una-doua linguri la o cana cu apa).

Recomandat pentru ameliorarea tusei este și consumul de ceai de cimbrisor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!