Prunele te feresc de cancer şi reduc riscul de accident vascular

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 15 octombrie 2019, 10:53
Studii recente arată faptul că prunele nu sunt doar nişte fructe foarte gustoase, ci te ajută să îţi menţii corpul şi mintea sănătoase. Mai mult, ele te feresc de cancer şi reduc riscul de accident vascular.

Beneficiile consumului de prune

Protejează inima – O prună medie conține 113 mg de potasiu, un mineral care ajută la controlul tensiunii arteriale mari și reduce riscul de accident vascular. Pigmentul din prunele roșii (anthocyanins) ne protejează de cancer prin eliminarea radicalilor liberi.

Stimulează tranzitul intestinal – Cei care au probleme de tranzit intestinal pot apela la prune uscate, care pot fi consumate ca atare sau cu iaurt şi cereale.

Citeşte şi: Cum să faci diferența între alimentele care te hrănesc și cele care doar te satură

Micşorează cantitatea de zahăr din sânge – Cum au index glicemic scăzut, prunele ajută la controlarea zahărului din sânge şi reduc riscul de diabet de tip 2.

Îmbunătăţesc sănătatea oaselor – Potrivit studiilor, femeile care au consumat prune au avut densitatea minerală mai ridicată în coloana vertebrală şi braţe.

Ajută la îmbunătăţirea memoriei – Consumul a 3-4 prune ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi care afectează memoria.

Citește și: Ce alimente pot duce la coșmaruri

Protejează ochii – Conţinutul mare de pigmenţi antocianici, de zeaxantină şi de vitamine, în special vitamina C, recomandă prunele ca pe un excelent mijloc de prevenire a degenerescenţei maculare.

Potrivit cercetătorilor japonezi, aceste fructe inhibă şi distrug viruşii gripali de tip A. De asemenea, ele blochează evoluţia astmului şi te feresc de osteoporoză.

Îți recomandăm și să încerci și cea mai bună rețetă de galuste cu prune

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!