(P) Dieta mediteraneană, „acasă” la ea, la… țărmul Herăstrăului

De Unica.ro, pe
Auzim vorbindu-se tot mai mult despre dieta mediteraneană, ca fiind una dintre cele mai sănătoase de pe planetă. La Cherhanaua Ancora, regăseşti din plin sugestiile acestui regim alimentar miraculos.

Probabil, nu este o întâmplare faptul că, în anul 2013, UNESCO a decis să o includă în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Dând ocol bazinului mediteranean și foiletând statisticile ultimilor ani, afli, de exemplu, că datorită regimului lor alimentar, bazat preponderent pe pește și legume, călugării athoniți nu sunt atinși de cancer sau că în peninsula italică întâlnești în mai toate satele riverane persoane care au trecut demult peste o sută de ani.

Vigoarea și longevitatea, sănătatea trupului și sprinteneala minții sunt, de departe, beneficiile unei diete bazate pe pește, legume, fructe, ulei de măsline și vin…

Inspirat din această dietă a sănătății și a vieții lungi este și meniul pe care îl propune Cherhanaua Ancora – alăturând peștilor și fructelor de mare mediteraneene (precum lupul de mare, dorada, tonul, caracatița, calamarii, creveții și sepia) acele delicioase vietăți pescuite în largul Pontului Euxin (și ne referim aici mai cu seamă la calcan, guvizi și hanus, zargan, midii și rapane – a căror prospeţime e garantată!).

Caracteristicile cheie ale dietei mediteraneene pot fi rezumate astfel: utilizarea uleiului de măsline ca principală sursă de grăsime (noi adăugăm aici, cu rezultate excelente, uleiul obținut din sâmburi de struguri; consumul consistent de fructe, legume și nucifere; includerea în alimentație a pâinii din grâu integral și a produselor din cereale; abundența alimentelor supuse unei prelucrări minime, proaspete (și, da, suntem adepții acestei metodologii de prelucrare, mai ales în ceea ce privește peștele, iar prospețimea lui e garantată); consumul zilnic de produse lactate, în principal, iaurt și brânză; consumul de carne roșie cu moderație și pe cât posibil, în urma preparării prin înăbușire sau după alte rețete specifice; consumul abundent de pește (şi aici suntem 100% în trend); moderația în consumul de ouă; consumul de apă, considerată băutura, prin excelență, a dietei mediteraneene; consumul de vin de înaltă calitate, în cantități moderate. Iar Cherhanaua Ancora se pliază, într-o bună măsură, pe elementele unei astfel de diete.

dieta mediteraneana

Un prânz delicios şi sănătos, o cină savuroasă – din care peştele nu trebuie să lipsească! – afli la noi, la Cherhanaua Ancora. Ton în crustă de susan cu sparanghel, Carpaccio din creveţi roşii cu avocado şi capere, Supă de fructe de mare şi peşte, Lup de mare la plită/ la grătar cu cărbuni/ în crustă de sare – sunt doar câteva dintre sugestiile mediteraneene ale meniului. Zarganul la plită, Calcanul la cuptor, cu legume, Frigăruile de rapane şi Midiile în cochilie cu sos de vin alb completează panoplia de gusturi cu savorile Pontului Euxin.

Dacă vrei să trăiești sănătos și să experimentezi gustul inegalabil al unui meniu inspirat din dieta mediteraneană, caută-ne pe țărmul Herăstrăului. Afli mai mult și pe site-ul nostru www.ancora-cherhana.ro, dar și pe pagina oficială de facebook.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!