Vrei să faci operaţie estetică la nas? Primăvara este momentul potrivit

De Unica.ro, pe

În domeniul intervenţiilor invazive, medicii chirurgi sunt cei care recomandă pacienţilor consultarea calendarului înainte de programarea unei operaţii. primăvara e momentul ideal dacă vrei să-ţi faci operaţie estetică la nas!
Un anotimp bine ales, în concordanţă cu specificul procedurii, poate grăbi perioada de recuperare sau miscora gradul de disconfort. În pragul primăverii, cea mai indicată operaţie estetică este rinoplastia.
Decizia realizării unei operaţii chirurgicale este de regulă una personală, fiind determinată de necesitatea să, dar şi de disponibilitatea temporală şi financiară a pacientului. Un factor important, dar neglijat în această ecuaţie, este perioada anului în care se realizează acesta intervenţie. Manifestările climatice sunt resimţite cu uşurinţă de corpul uman, iar dacă aceste efecte devin cunoscute, pot fi exploatate cu succes în folos propriu.

Primăvara – sezonul pentru operaţia estetică la nas

În funcţie de sezon, anumite variaţii pot avea efecte asupra stării de sănătate a pacientului, mai ales cel proaspăt operat. Organismul reacţionează diferit la acestea, depinzând de tipul intervenţiei realizate şi predispoziţiile anterioare datorate istoricului medical. În general, primăvara este în majoritatea cazurilor cel mai indicat sezon pentru procedurile invazive, din motive obiective precum perioada de recuperare postoperatorie.
Dr. Dana Miricioiu: „Povestea reală a unei rinoplastii. Uite ce presupune această operaţie!”
“Dintre toate procedurile, cele mai avantajate de sezonul primăverii sunt rinoplastiile, deoarece temperaturile medii specifice perioadei ajută la o recuperare rapidă.  Acestea fac mai puţin probabilă o vasodilataţie periferică, astfel încât edemul şi echimozele prezente se resorb cu uşurinţă, iar atelele specifice nu produc disconfort suplimentar. În plus, nasul recent operat este ferit de sensibilitatea sporita datorată temperaturilor ridicate şi radiaţiilor ultraviolete în exces.”, subliniază dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician la Clinica Efigia.

Ce presupune operaţia la nas?

Rinoplastia urmăreşte modificarea dimensiunilor şi formei nasului în armonie cu restul feţei. Această interventie estetica poate corecta malformatii sau defecte postraumatice, care determina de multe ori probleme respiratorii. Mai mult, beneficiile pot fi extinse la nivel estetic, sporind nivelul de incredere al pacientului.
“Operaţia constă în dezlipirea părţilor moi de pe scheletul osteocartilaginos, pentru a permite modelarea acestuia în forma dorită. Intervenţia poate fi închisă şi se realizează prin incizii în interiorul nasului care se vindecă cu cicatrice invizibile, dar şi deschisă, cicatricea fiind minoră şi situându-se la baza nasului, însă această metodă este preferată în cazul unor operaţii complexe.”, indică Dr. Dan Mihail Stana.
Sănătate: Deviaţia de sept, cauza unor dezechilibre grave
Înainte de a stabili detaliile intervenţiei, este foarte importantă determinarea unei eventuale patologii asociate: istoric familial sau personal de sângerare prelungită, mai ales nazală, istoric de alergii, abuz de medicamente, consum cronic de aspirină. Ulterior, se va discuta măsura în care se poate interveni pentru a îmbunătăţi conturul nasului.

Rezultate şi perioada de recuperare dacă te operezi la nas

În funcţie de complexitatea situaţiei, anestezia poate fi făcută la nivel local sau general, iar operaţia necesită în medie 1-2 ore, cu extindere până la 4. Rinoplastia este una dintre cele mai dificile intervenţii din cadrul chirurgiei plastice, de aceea rezultatul final este evident după 6-12 luni, timp în care nasul suferă transformări permanente.
Postoperator, durerile resimţite la nivelul nasului sau în zona capului pot fi combătute medicamentos. În plus este necesară menţinerea unei atele şi a unui tamponament, iar prezenţa edemului (umflătură) şi a unui grad variabil de echimoze (vânătăi) este foarte posibilă. Pacienţii care au suferit o rinoplastie se pot întoarce la activităţile specifice la o săptămână de la intervenţie.
În funcţie de complexitatea operaţiei alese şi starea de sănătate a pacientului, specialistul în chirurgie estetică poate sugera momentul potrivit pentru realizarea intervenţiei. Sub atenta supraveghere şi ţinând cont de restricţiile şi indicaţiile comunicate de către medicul curant, recuperarea postoperatorie are toate şansele să se bucure de succes şi să se desfăşoare în parametri normali.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!