Fără nici un pericol pentru siluetă. Îngheţata care nu îngraşă

De Geo Berciu, pe Ultimul update Luni, 29 august 2022, 14:30

Desertul preferat al acestei perioade caniculare este, fără doar şi poate, îngheţata, pe piaţă existând o adevarăta explozie de arome, de culori şi de gusturi. Cei care ţin la sănătatea lor cunosc cât de periculoase sunt însă acestea pentru silueta, de aceea vă propunem variante la fel de delicioase ale răcoritorului desert fără nici un pericol de a lua kilograme în plus.
Este vorba despre îngheţata de casă sau sorbetul, ambele preparate din fructe, care sunt opţiunile recomandate de nutriţionişti pentru cei care ţin la forma lor fizică. Chiar şi pentru copii, se poate face îngheţată doar din iaurt, fructe şi o lingură de miere.
Fără nici un pericol pentru siluetă. Îngheţata care nu îngraşă

Se amestecă, se pun în pahare de plastic şi se îngheaţă în congelator, cu un beţisor înfipt în mijlocul paharului. Acest tip de desert răcoritor este extrem de sănătos, pentru că nu conţine nici grăsimi şi nici coloranţi. În plus, datorită conţinutului crescut de apă, iaurtul cu fructe îngheţate va fi foarte răcoritor.
Fără nici un pericol pentru siluetă. Îngheţata care nu îngraşă

O categorie aparte de îngheţată este cea a sorbeturilor. Sorbetul ar fi un fel de îngheţată de post, deci fără oua, fără lapte. O specialitate din piure sau suc de fructe care se centrifughează şi se îngheaţă. Sorbetul are mai puţine calorii şi mai multe vitamine decât îngheţata propriu-zisă, nu are colesterol şi nici grăsimi saturate. În schimb, are un gust excelent.
Fără nici un pericol pentru siluetă. Îngheţata care nu îngraşă
De reţinut este faptul că sorbetul este de 100 de ori mai sănătos decât îngheţaţa, iar ca număr de calorii nu depăşeşte 70. Nutriţionistul ne asigură că aceasta este, de departe, varianta cea mai dietetică a unui desert.

Vezi care e secretul pentru o inghetata de casa fina si delicioasa!
(Sursa foto: Hepta, Northfoto)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!