Infecții ușoare care duc la septicemie

De Amelia Matei, pe

Septicemia este o problemă de sănătate extrem de gravă, care apare în urma unei infecții. Vezi ce boli ușoare pot duce la o astfel de situație.

De obicei, septicemia este cauzată de infecții bacteriene, însă sunt situații când apare și în alte cazuri. Infecția poate apărea oriunde în organism, iar de acolo, agenții patogeni pătrund în sânge.

Septicemia poate apărea în urma unor probleme aparent banale, precum un genunchi zgâriat sau o rană la cuticule, sau din cauza unor boli grave, precum pneumonia sau meningita, potrivit webmd.com. Apendicita și infecția urinară netratate la timp duc, de asemenea, la septicemie.

Oricine poate face septicemie, însă sunt mai expuși oamenii care au un sistem imunitar slăbit, bebelușii, bătrânii cu boli cronice, oamenii care tocmai au suferit operații sau diabeticii.

Simptomele septicemiei

Septicemia are numeroase simptome, depinzând de locul în care apare infecția. Confuzia sau accelerarea respirației este un prim semn de infecție a sângelui. Pot apărea, de asemenea, și febra sau frisoanele, puls rapid, greață și vomă, diaree, o reducere a volumului de urină, pete roșii pe piele. În astfel de cazuri, vizita la medic este obligatorie. Deși septicemia este o problemă de sănătate destul de rară, poate duce la moarte, iar tratamentul imediat este absolut necesar.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro