Top 5 greşeli pe care le faci când ţii o dietă

De Geo Berciu, pe

Te-ai apucat să ţii o dietă, însă rezultatele nu sunt deloc satisfăcătoare. Probabil că şi tu faci una dintre greşelile frecvente, care sunt dăunătoare atât pentru siluetă, cât şi pentru sănătate.

Dieteticianul Cynthia Sass a realizat un top al celor mai frecvente greşeli de alimentaţie care au un impact major asupra sănătăţii.

1. Să crezi că aşa-zisele calorii „bune” nu contează la greutate.  Adevărul este că dacă nu arzi atâtea calorii câte consumi, vei lua în greutate. Nutriţioniştii ne asigură că până şi fructele şi legumele se pot transforma în grăsime.

2. Să „sari” o grupă de alimente. Multe femei ţin diete „vegan” sau fără gluten, nu din motive etice sau de sănătate, ci ca să scape de kilograme. Problema este că, dacă nu înlocuieşti proteinele, grăsimile şi carbohidraţii pierduţi, aceste diete pot duce la câştigul în greutate, oboseală, iritare şi afecţiuni digestive.

3. Să nu mănânci destul de des. Oricât de tentant ar fi să „păstrezi” caloriile pentru o cină la restaurant sau pentru weekend, acest lucru îţi poate lua din energie, influenţa starea de spirit şi îţi poate forţa organismu să ardă din muşchi pentru energie, ceea ce încetineşte metabolismul.

4. Să recurgi la o dietă cu rezultate imediate. Un regim drastic scăzut în calorii îţi aduce corpul într-o stare de conservare, deci vei arde caloriile mai încet. De asemenea, poate cauza dureri de cap, toane, oboseală şi, bineînţeles, pierderi doar temporare în greutate.

5. Să mănânci în funcţie de sentimente. Atunci când ai un loc de muncă foarte stresant şi o familie care te solicita, nu mâncarea este soluţia!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!