Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând normal. „Există mici secrete!”

De Raluca Vițu, pe

Mihaela Bilic a oferit pe rețelele de socializare câteva sfaturi pe cât de simple, pe atât de eficiente pentru a micșora numărul caloriilor din farfurie atunci când vrem să slăbim.

Celebrul nutriționist spune că putem slăbi și fără să renunțăm la alimentele preferate dacă ținem cpnt de câteva reguli de bază când ne hrănim. În primul rând, Bilic recomandă o salată de crudități sau o supă/ciorbă la începutul mesei, pentru a mânca mai puțin din felul doi.

„Stomacul nu știe să numere caloriile”

“Vreți să mâncați ce vă place și să aveți grijă și de siluetă? Există mici secrete și gesturi simple prin care puteți reduce aportul de calorii de la o masă fără să renunțați la gust. Începeți cu o salată de crudități sau cu o supă pe post de aperitiv.

Stomacul nu știe să numere caloriile, însă este impresionat de volum. Dacă îl umpleți parțial cu legume proaspete sau cu apa din ciorbă, va rămâne mai puțin loc pentru felul doi.” – a scris Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Cum să nu ne îngrășam după terminarea dietei

Expertul în nutriție recomandă hidratarea optimă dacă dorim să slăbim. Ea spune că mitul conform căruia aba băută înaintea mesei ar dilua sucurile digestive este complet fals.

“Beți apă cu înghițituri mici pe tot parcursul mesei. Există mitul că apa băută la masă diluează secrețiile digestive. Nimic mai fals, apa se combină cu mâncarea și întârzie golirea gastrică, deci ne săturăm cu mai puțină mâncare. Atenție, apa băută înainte de masă nu rămâne în stomac și nu ține de foame… asta ca să mai demolăm un mit!”

Mâncatul lent și mestecatul îndelung sunt, de asemenea, benefice în procesul de slăbire.

„Mâncați lent și mestecați bine, ideal de 30 de ori fiecare înghițitură. Receptorii gustativ din gură și receptorii olfactivi din nas au nevoie de contact prelungit cu alimentele ca să aprecieze calitatea mâncării. Știm că ne-am săturat atunci când prima înghițitură de mâncare ajunge la intersecția dintre intestinul subțire și intestinul gros, după ce a parcurs 5 m de tub digestiv. Ori pentru asta este nevoie de 10-15 minute. Cu cat mestecă mai mult, cu atât mâncăm mai puțin.”

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Mestecatul îndelung ne ajută să slăbim. Un expert în nutriție american a încercat metoda și a dat jos 20 kg

„Să învățăm să ne săturăm cu o porție unică”

Mihaela Bilic mai recomandă folosirea farfuriilor și a bolurilor mici când mâncăm.

“Folosiți farfurii individuale cu diametrul de maximum 25 cm. Studiile psihologice arată că mâncăm mai mult dacă farfuria este mai mare și plină cu mâncare. Evitați platourile puse pe mijlocul mesei care vă dau posibilitatea să vă reserviți, trebuie să învățăm să ne săturăm cu o porție unică, limitată cantitativ.”

Desertul nu trebuie mâncat la sfârșitul mesei, deoarece îngrașă. În loc de ceva dulce, Bilic recomandă o cafea, deoarece e benefică pentru digestie și taie pofta de zahăr.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Când trebuie să mâncăm dulce pentru a nu ne îngrășa

„Renunțați la desert și încheiați masa cu o cafea, ajută la digestie și taie pofta de zahăr. După ceva dulce există riscul să aveți poftă de ceva sărat…și nu vă mai opriți din mâncat. E de preferat să aveți o gustare dulce separat de masă, ca să o puteți savura pe îndelete. O mini prăjitură, o înghețată, un fruct sau puțină ciocolată, iată variante de desert ce pot fi consumate din când în când. Totul e permis…cu măsură!”

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter