Mihaela Bilic: Mestecatul îndelung ne ajută să slăbim. Un expert în nutriție american a încercat metoda și a dat jos 20 kg

De Raluca Vițu, pe

Mihaela Bilic a dezvăluit un nou truc ce poate ajuta la slăbit. Nimănui nu-i place să țintă cure sau diete de slăbire. Se întâmplă adesea ca ele să nu dea rezultatele așteptate. Și toată încercarea noastră de a scăpa de acele câteva kilograme nedorite să fie în zadar.

Și atunci ce putem face dacă vrem să slăbim, fără să ne impunem restricții alimentare serioase? Expertul în nutriție Mihaela Bilic spune că o soluție bună pentru a slăbi fără regim este alocarea unui timp mai îndelungat mestecării alimentelor.  

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Când trebuie să mâncăm dulce pentru a nu ne îngrășa

Să nu uităm că digestia este un proces complex, care începe în cavitatea bucală, odată cu mestecarea alimentelor care ajung apoi în stomac și intestine.

Mihaela Bilic a explicat în mediul online, pe pagina ei de Facebook, acolo unde dă adesea sfaturi legate de nutriție și sănătate, cum ne ajută mestecatul îndelung să slăbim.

„Cine mestecă mult și bine, slăbește!”

Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit? Ei bine, diete ciudate există de când lumea și chiar dau rezultate.

Horace Fletcher a intrat în istoria nutriției sub numele de “Marele Mestecător”, folosind o metodă simplă: fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori. Ideea aparține lordului William Gladstone, prim-ministru britanic pe la 1880, care recomandă mestecatul drept metodă de slăbit, detox și reglare a digestiei.

Fletcher se pune pe mestecat și slăbește 20 kg în doar câteva luni. –  a explicat Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Citeşte și: Mihaela Bilic: Cum să nu ne îngrășam după terminarea dietei

„Cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor!”

Apoi a explicat, concret, cum poate mestecatul îndelungat să ne ajute să dăm jos kilogramele nedorite.

Mecanismul este simplu și corect, cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare. Fiecare fel de mâncare reprezintă 12-15 înghițituri și va dura 15-20 de minute să-l consumăm. Fix cât îi trebuie creierului să spună că s-a săturat!a mai precizat Bilic.

„Mestecatul este sănătos!”

Ea spune că în timpul unei mese complete, fie ea mic dejun, prânz sau cină, numărul de „mestecături” ar trebui să nu fie mai mic de 2500.

Mestecatul este sănătos, indiferent că vorbim de alimente bogate în fibre (cereale, fructe, legume), carne sau brânză. Fletcher recomandă să mestecam, chiar și simbolic, inclusiv lichidele (lapte, supă). Și să nu înghițim decât atunci când îmbucătura de mâncare s-a lichefiat total. Eu spun că merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare”- a încheiat Mihaela Bilic.

Foto – Facebook/Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!