Ce să mănânci ca să scapi de depresie

De Baby pe

Despre ciocolată ştim toate că are efectul de a ne reda buna dispoziţie, dar din păcate, are şi efectul secundar de a ne dărui kilograme în plus. Din fericire, există însă şi alte alimente-minute pe care poţi să le mănânci ca să scapi de depresie. Uite ce recomandă specialiştii, pentru ca să scapi de stările proaste.

Legume verzi

Spanacul, varza de Bruxelles, asparagus – sunt foate bogate în folaţi şi vitamina B şi reduc simptomele depresiei. Folaţii sunt necesari creierului pentru a elibera serotonina şi dopamina. Cercetătorii de la Harvard au folosit cu succes în tratarea pacienţilor care suferă de depresie aceste legume minune, datorită cărora pacienţii s-au simţit mai calmi, mai feritciţi şi mai plini de energie decât de obicei.

Fructe ”vesele”

Fructele viu colorate (în portocaliu, roşu) precum portocalele sau papaya sunt bogate în vitamina B6 şi acid folic, ambele substanţe care lipsesc în cazul celor care suferă de depresie.

Peşte

Uleiul din peşte, bogat în acizi graşi esenţiali, necesari pentru buna funcţionare a creierului şi a sistemului sushicardiovascular – este un nutrient care luptă eficient cu depresia. Studiile arată că în urma unui aport crescut de Omega-3 (fie datorită unui regim bazat pe peşte, fie prin administrarea de suplimente), pacienţilor suferinzi de depresie li s-a micşorat doza de antidepresive. Somonul şi macroul sunt cele mai bogate în Omega-3 şi conţin un nivel mai scăzut de mercur faţă de alţi peşti. În plus, pentru că au puţine calorii, puteţi mânca suficient, fără grija că acul cântarului va sări.

Citeşte mai multe pe Babyonline.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro