Dietă de campion! Ce mănâncă Simone Biles, gimnasta fenomen de la Jocurile Olimpice

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 12 august 2016, 18:55
Simone Biles a dominat turneul de gimnastică la Jocurile Olimpice de anul acesta! Gimnasta de 19 ani a devenit prima femeie în ultimii 20 ani care a obținut aurul la individual compus atât la Campionatele Mondiale, cât și la Olimpiadă, iar presa internaţională a numit-o “cea mai bună gimnastă din lume”.

Citeşte şi – De la Nadia până azi, pariu pe alb. Cum au evoluat costumele gimnastelor la Jocurile Olimpice

Campioana olimpică a dezvăluit care este dieta sa zilnică şi cum s-a pregătit pentru marea competiţie sportivă.

„Dimineaţa, de obicei mă trezesc la 7:45, mă spăl pe dinţi, îmi aşez părul, imi iau costumul de gimnastică şi hainele, apoi servesc micul dejun. Acesta este format de obicei dintr-o porţie de cereale cu fructe roşii sau o omletă din albuşuri de ou”, a povestit Biles pentru jurnaliştii de peste Ocean.

„Apoi mă îndrept spre sala de antrenamente, care este la zece minute de mine, şi mă antrenez de la 9 la 12. La prânz mănânc peşte sau carne de pui, pentru că am nevoie de proteine. Îmi pregătesc, de asemenea, o gustare uşoară şi mă întorc la sală de la 15 la 18, unde îmi continui antrenamentele. Apoi, fac o sesiune de recuperare şi mă pregătesc pentru cină, formată de obicei dintr-o salată”, a adăugat gimnasta americană.

Când vine vorba de exerciţiile fizice pe care le face în afara sălii de gimnastică, Simone Biles spune că preferă să alerge, să înoate şi să meargă pe bicicletă. Gimnasta se concentrează cel mai mult pe exerciţiile pentru picioare şi abdomen.

Simone Biles a câştigat medalia de aur la individual compus la Jocurile Olimpice de la Rio, cu notele: 15,866 la sărituri, 14,966 la paralele, 15,433 la bârnă şi 15,933 la sol.

Citeşte şi – Ana Maria Popescu – „Psihicul face diferența între un sportiv bun și un campion olimpic“

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro