De ce visăm urât?

De Adina Radu, pe Ultimul update Joi, 28 aprilie 2022, 11:42
Adulții visează urât mai rar decât o făceau când erau copii. La trezire adulții se simt confuzi pentru o scurtă perioadă de timp până realizează că totul a fost un vis.

Există patru teorii care ar putea explica coșmarurile la adulți.

Alcoolul

Persoanele care adorm după ce au băut cantități mari de alcool pot experimenta vise cu adevărat neplăcute. Dacă faceți parte din grupul persoanelor care vor să renunțe la alcool și sunteți într-o perioadă de sevraj, nu veți scăpa de coșmaruri.

Fobii/ Frici

Frica de apă, fobia de insecte și frica de reptile sunt frici/fobii stocate în subconștient de unde ies la suprafașă în timpul somnului. Dacă aceste frici sau fobii îți afectează viața, poate ar trebui să mergi la un psihoterapeut.

Medicația sau bolile

Nu știu dacă ai observat, dar atunci când ai febră ai tendința să ai vise cu adevărat infricoșătoare. Anumite medicamente induc și ele vise mult mai intense.

Stresul și anxietatea – gemenii letali

Stresil face parte din viața noastră de zi cu zi. Din momentul în care ne trezim până când adormim și dincolo de somn. Din cauza stresului, foarte multe vise devin mult mai vii și mai alarmante. Toate lucrurile nefericite prin care treci, de la o despărțire, la o prezentare care nu a mers bine până la un un eveniment tragic (accident, moartea cuiva drag), toate aceste lucruri devin baza unor scenarii pentru următoarele tale coșmaruri. Încearcă să scapi de stress prin yoga, meditatie sau spa. Rezolvă-ți problemele una câte una și nu aștepta ultimul moment.

Sursa foto 123rf

Citește și Ce înseamnă visele tale legate de sex

Citește și Cele mai comune vise și ce înseamnă ele

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!