De ce nu ar trebui să stai picior peste picior

De Adina Radu, pe

Probabil că la birou, acasă sau la restaurant obișnuiești să te așezi în poziția picior peste picior. Această poziție este asociată feminității sau eleganței.

Din păcate, statul picior peste picior afectează sănătatea.

  1. Duce la amorțeala mușchilor

Nervul din spatele genunchiului, nervul peronier este cel responsabil cu senzațiile din gambe și tălpi. Dacă alegi să stai picior peste picior o perioadă mai mare de timp vei simți durere în picioare, de parcă cineva ar înfige ace în piele. Dacă simți așa ceva ciupește pielea pentru a crește circulația venoasă.

  1. Crește tensiunea

Nu știu dacă ai observat, dar medicii te roagă să nu stai picior peste picior când ți se ia tensiunea. De ce? Această poziție crește valoarea tensiunii arteriale.

  1. Înrăutățește varicele

Motivul pentru care apar varicele este încă neclar. Însă, dacă obișnuiești să stai picior peste picior crește inflamația venelor comprimate deja.

  1. Duce la o postura proastă

Persoanele care adoptă poziția picior peste picior au tendința de a avea o postură greșită, umerii sunt aplecați spre față, coloana se curbează și mușchii spatelui stau în tensiune. Această poziție duce la dureri de spate (mai ales în zona lombară și cervicală), crește riscul deplasării articulațiilor bazinului.

  1. Duc la paralizia nervului peronier

Cea mai frecventă suferință  nervoasă periferică la picior poate afecta persoanele care stau picior peste picior. Persoanele care ajung să sufere de această afecțiune observă că se împiedică des sau nu își pot ridica laba piciorului de la sol, având nevoie de a ridica mai mult genunchiul pentru a merge.

Sursa foto 123rf

Citește și Picior plat sau picior arcuit. Ce spune despre tine forma piciorului

Citește și Ce este fasceita plantară și cum scapi de ea cu o minge de tenis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!