De ce e bine să dormi pe partea stângă

De Adina Radu, pe
Somnul e cea mai bună metodă de relaxare. Unii aleg să doarmă pe burtă, alții pe spate și unii preferă să doarmă pe partea favorită.

Cei mai mulți medici recomandă să dormim pe partea stângă. Citește mai jos de ce este recomandat să alegem această poziție de dormit.

Îmbunătățește funcția sistemului limfatic

Sistemul limfatic este unul dintre cele mai importante sisteme ale organismului uman pentru că ajută la eliminarea toxinelor din organism. Cel mai important vas limfatic se află pe partea stângă, de aceea este mai bine să dormim pe partea stângă, pentru a ajuta organismul să gestioneze mai bine toxinele.

Ajută splina

Splina este cel mai mare organ ce face parte din sistemul limfatic și este localizat pe partea stângă a corpului. Atunci când dormi pe partea stângă, ajuți splina să funcționeze mult mai eficient. Motivul principal este gravitația ce ajută la o filtrarea mai bună a sângelui.

Ajută la golirea completă a intestinelor

Valva ileo-cecală este valva dintre intestinul subțire și intestinul gros și se află pe partea stângă. Dacă alegi să dormi pe partea stângă a corpului profiți de gravitație și ajuți digestia.

Reduce arsurile la stomac din timpul nopții

Dacă suferi de arsuri în timpul nopții ar fi bine să dormi pe partea stângă. În acest fel, conținutul stomacului nu mai poate urca prin esofag.

Ajută ficatul

Ficatul se află în partea dreaptă a abdomenului. Dormind pe partea stângă ajuți ficatul să filtreze mai bine toxinele, prin faptul că nu îl presezi.

E bine pentru inima ta

Partea stângă a inimii tale primește sânge de la plămânii tăi. Dormind pe partea stângă, ajuți inima să-și facă treaba mult mai eficient. Gravitația ușurează astfel funcția sistemului circulator, în special a aortei și a venei cave inferioare (o venă mare ce duce sângele neoxigenat din partea de jos a corpului către inimă).

Sursa foto 123rf

Citește și Cinci beneficii ale dormitului fără pernă

Citește și Cum să îți aranjezi dormitorul ca să te odihnești bine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!