Cum scapi de grăsime, în funcție de zona în care îți apare

De Amelia Matei, pe
Grăsimea poate apărea din cauza alimentației dezechilibrate, dar sunt și alți factori care duc la apariția ei. Vezi cum scapi de ea în funcție de zona în care se formează.

Oamenii de știință susțin că există 6 tipuri de obezitate, cauzată de diferiți factori, potirvit healthyandnaturallife.com. În funcție de categoria în care intri, trebuie să îți faci un plan de eliminare a kilogramelor în plus.

Grăsime în zona pieptului și a burții

O astfel de depunere a grăsimii este întâlnită la cei mai mulți oameni și apare din cauza consumului excesiv de alimente grase și de zahăr. Ai nevoie de apriximativ 30 de minute pe zi, pentru a scăpa de ea.

Grăsime în jurul taliei

Dacă grăsimea se depune de jur împrejurul taliei, sub forma unui colăcel, stresul este principalul vinovat. Oamenii care au o astfel de siluetă sunt depresivi și încearcă să se trateze cu dulciuri. Vizita la psiholog este obligatorie în astfel de cazuri, dar și practicarea unor activități care să îți schimbe starea de spirit te va ajuta.

Grăsime pe șolduri

Atunci când grăsimea se depune pe șolduri, poți da vina pe gluten. Adolescentele, femeile aflate la menopauză sau cele care suferă de dezechilibru hormonal pot observa o acumulare de grăsime în acea zonă. Este important să eviți statul pe scaun pentru perioade lungi, țigările și alcoolul și să ridici greutăți.

Grăsime pe burtă

Dacă nu reușești să scapi de grăsimea de pe abdomen și ți se pare că ai un balon în loc de burtă, s-ar putea să ai un metabolism încet. Cei care consumă alcool sau au dificultăți de respirație sunt mai expuși acestei probleme. Este important să renunți la băuturi alcoolice și să ai o dietă bogată în legume și fructe.

Grăsime pe șolduri și picioare

O astfel de acumulare de grăsime este, de obicei, moștenită genetic și apare mai ales în timpul sarcinii. Este important să fii activă, să alergi sau să urci scări.

Grăsime pe abdomen și spate

Omul modern se luptă să scape de grăsimea de pe abdomen și de pe spate. Apare pentru că stă cel puțin 8 ore pe scaun, de aceea este important să meargă la sală de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!