Ce sunt protectoarele hepatice şi cum funcţionează

De Diana Zagrean, pe

Protectoarele hepatice sunt tot mai des recomandate de farmacişti şi de medici atunci când iei anticoncepţionale sau alte medicamente. Află ce sunt protectoarele hepatice şi cum funcţionează ele.
 

Ce sunt protectoarele hepatice

Majoritatea protectoarelor hepatice au la bază silimarina, un complex de flavonoide extrase din planta numită armurariu.
Silimarina este folosită ca tratament de sprijin în bolile inflamatorii ale ficatului: ciroză, hepatită, infiltraţii de grăsime în ficat, cauzate de alcool şi /sau alte toxine.

Care sunt efectele benefice ale silimarinei asupra ficatului

Silimarina regenerează celulele hepatice distruse de consumul de alcool, droguri, sau medicamente.
Silimarina decongestionează ficatul (stimulează circulaţia de bilă prin ficat şi vezica biliară, reducând formarea pietrelor la vezică şi problemele legate de aglomerarea de toxine).
În plus, această substanţă screşte rata de supravieţuire a bolnavilor de ciroză şi ajută în tratamentul hepatitelor virale.
Silimarina protejează ficatul de otrăvurile industriale, cum ar fi tetracloritul de carbon, care se află peste tot în aer şi în solurile de lângă fabrici de chimicale.
Ajută în eliminarea toxinelor introduse prin medicamente ca tetraciclina, paracetamolul sau acetaminofenul, sau contraceptivele orale.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!