Ce boli poţi să iei de la dentist

De Diana Zagrean, pe

Indiferent de vârstă sau de stilul de viață, la un moment dat fiecare dintre noi consultă medicul stomatolog. Învaţă să ai grijă de sănătatea ta şi află ce boli grave poţi să iei de la dentist şi cum le poţi evita.
 

Ce boli grave poţi lua de la dentist

Sănătatea dinților este extrem de importantă atât din punct de vedere al încrederii în sine- este cunoscut faptul că oamenii care se simt bine în propria lor piele, care au încredere în ei zâmbesc mai mult, cât și din punctul de vedere al funcției de nutriție pe care o îndeplinește dantura.
Astfel, apelăm la medicul dentist pentru a ne ajuta să ne rezolvăm diferite afecțiuni sau, în funcție de caz, pentru soluționarea unor complicații extrem de nefaste. Ceea ce nu au în vedere adesea românii este faptul că atunci când aleg cabinetul sau clinica stomatologică trebuie să fie atenți la lucruri foarte importante pentru că o vizită la stomatolog poate însemna contaminare cu: hepatita B sau C, HIV, TBC, sifilis și alte boli grave. Fără a exagera, această contaminare poate însemna moartea.

Specialiştii stomatologi recomandă

Medicul dentist Dr. Taner Chemal ne atrage atenția la ceea ce trebuie să avem în vedere în momentul în care apelăm la servicii stomatologice:  „Echipamentul de protecție poartă o mare încărcătură microbiană și de aceea este recomandată utilizarea consumabilelor de unică folosință.
Cele mai frecvente căi de contaminare în stomatologie sunt reprezentate de salivă și de sânge. Este important să țineți cont că cea mai eficientă decontaminare a instrumentalului se realizează prin sterilizare.

Cum se sterilizează corect aparatura

Cea mai eficientă sterilizare se obține cu ajutorul autoclavelor de clasă B. Înainte de sterilizare, instrumentalul trebuie dezinfectat în aparate speciale cu ajutrul dezinfectantelor de calitate.
Dezinfecția și sterilizarea instrumentalului se face în încăperi separate, amenajate corespunzător.
Un alt aspect, de asemenea important, este că instrumentalul rotativ (turbine, piese de mână) și tubulatura aparatelor stomatologice se contaminează atât la exterior, cât și la interior. „, explică doctor Chemal.
De asemenea, domnul doctor adaugă. „Dezinfectarea suprafețelor externe, înjumătățește riscul contaminării, însă, eficiența de 100% se obține numai cu ajutorul autoclavelor speciale și a sistemelor de sanitizare cu care opțional pot fi dotate fotoliile dentare”.
Medicul dentist Dr. Taner Chemal are competențe în implantologie orală și peste 15 ani de experiență în reabilitări simple și complexe.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!