Boli venerice pe care le poţi lua fără să faci sex

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 22:01
Nu este obligatoriu să faci sex pentru a lua o boală venerică. Vezi care sunt cele mai comune boli cu transmitere sexuală care se iau fără a întreţine relaţii intime şi află cum să te protejezi de ele.

Infecţia cu HPV este considerată una dintre cele mai înfricoşătoare boli cu transmitere sexuală, însă nu trebuie să faci sex pentru a lua virusul. Papillomavirus poate fi transmis şi prin contact la nivelul pielii, când atingi un neg sau zona care îl înconjoară. Unele tulpini de HPV pot cauza negi genitali ori alte leziuni precanceroase pe col, altele duc la apariţia negilor pe degete sau alte zone.

Infecţia cu tricomonas

Virusul care provoacă tricomonas poate trăi mult timp şi în afara unui organism viu. Astfel, te poţi îmbolnăvi dacă foloseşti un prosop murdar sau lenjerie intimă care nu a fost spălată. În cazul în care iei virusul, ai nevoie de tratament cu antibiotice.

Molluscum Contagiosum

Molluscum Contagiosum este o boală venerică ce se poate lua prin contact la nivelul pielii sau chiar când mergi la solar. Această afecţiune se manifestă prin umflături pline cu lichid, care apar pe organele genitale şi au mărimi variate. Nu sunt dureroase, dar produc mâncărimi şi se înmulţesc cu repeziciune. Virusul dispare de la sine, dar umflăturile trebuie îngheţate, pentru a fi eliminate.

Herpes

Herpesul este considerat o boală cu transmitere sexuală, dar poate fi luat şi prin sărut sau folosirea aceloraşi ustensile.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro