A doua zi după moartea subită a tatălui, adolescenta s-a trezit cu pete roșii pe tot corpul

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 12 aprilie 2022, 18:07
Giorgia Lanuzza avea doar 13 ani când și-a pierdut tatăl într-un accident de mașină. A doua zi după aflarea veștii, copila s-a trezit din somn cu pielea acoperită de niște pete roșii.

Citește și – Psoriazisul – cum arată şi cum se tratează

Inițial, mama ei nu le-a dat importanță însă ulterior, când a văzut că acestea devin din ce în ce mai mari, a dus-o la doctor. Stresată și suferindă, tânăra dezvoltase umflături roșii și mâncărimi pe 97% din suprafața corpului.

La controlul medical, Giorgia a primit diagnosticul: psoriazis. Incurabil și fără a putea fi anticipat, psoriazisul este o condiție dermatologică care cauzează multiplicarea celulelor de până la zece ori mai multe decât în mod normal. Boala este mai frecventă în rândul adulților, dar poate apărea și în rândul copiilor și adolescenților.

În cazul tinerei, medicii spun că psoriazisul a fost declanșat de stresul și impactul emoționant produs de moartea tatălui său.

„Astfel de cazuri sunt extrem de rare, însă ele sunt posibile. Iar aici probabil avem cel mai bun exemplu. Din nefericire, nu există un remediu, iar tânăra trebuie să își accepte soarta”, a spus medicul care se ocupă de cazul Georgiei.

Dacă în copilărie se simțea stânjenită de felul în care arată, pe măsură ce timpul a trecut a învățat să se accepte așa cum este. Ea s-a confruntat cu șicanele celor din jur. Chiar și iubitul ei evita să o atingă, crezând că se va infecta.

„Oamenii se uitau la mine ca la ceva dezgustător. Pur și simplu se opreau pe stradă și mă priveau. Mă simțeam foarte rău din această cauză”, povestește tânăra.

Acum în vârstă de 25 de ani, Georgia s-a pozat în costum de baie și le încurajează pe toate fetele care suferă de această boală să se simtă bine în pielea lor.

„Am postat imaginile cu mine în costum de baie pentru că sunt mândră de petele mele roșii, îmi amintesc de faptul că sunt puternică. I se poate întâmpla oricui din cauza stresului”, a adăugat ea.

De profesie fotograf, Giorgia Lanuzza caută modele care suferă de psoriazis și le încurajează să pozeze, etalându-și frumusețea, în ciuda imperfecțiunilor avute.

Citește și – Coafuri de vedete care ascund psoriazisul

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!