5 legume care luptă cu răceala

De Geo Berciu, pe
O dată cu venirea sezonului rece, sistemul nostru imunitar trebuie întărit şi prin alimentaţie. Mai jos îţi prezentăm câteva legume, al căror efect benefic este recunoscut în lupta cu răceala.

Ardeiul gras este o legumă cu un conţinut mare de vitamina C, dar ceea ce îl transformă într-un aliat de nădejde în lupta cu răceala sunt flavonoidele, substanţe care au proprietatea de a amplifica efectul antioxidant al vitaminei C. Ardeiul gras conţine, de asemenea, capsaicină, considerată de speciliaşti un analgezic natural.

5 legume care luptă cu răceala

Morcovul este bogat în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului.

legume-lupta-raceala 2

Usturoiul este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte este bun pentru inimă.

legume-lupta-raceala 3

Sfecla roşie conţine cantităţi însemnate de fier, motiv pentru care tratează anemia, dar şi betanină, săruri de potasiu (reglează tensiunea arterială şi nivelul de colesterol), cupru, zinc sau mangan, ceea ce o face un aliment ideal în lupta cu răceala.

legume-lupta-raceala 4

Ridichea este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.

legume-lupta-raceala 5

Atenţie! Pentru ca aceste legume acre luptă cu răceala să aibă efect maxim, trebuie să le mâncaţi crude. Prin preparare termică se pierd multe din calităţile lor nutritive.

(Sursa foto: Northfoto)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro