Testul dragostei: i-ai da iubitului o săptămână de libertate?

De Stela Moisescu, pe

Pelicula „Concediu de la căsnicie” este excelentă de văzut împreună cu iubitul. Reprezintă, dacă vrei, un test al dragostei, pe care tu şi iubitul îl puteţi trece,…
… doar vizionând filmul.

Fă cunoştinţă cu Fred şi Rick, doi bărbaţi plictisiţi de soţiile lor, cărora le stă gândul doar la sex cu femei tinere şi voluptoase. Soţiile neglijate şi pe zi ce trece tot mai iritate de comportamentul celor doi ajung într-un final la capătul răbdării şi le oferă acestora o săptămână de libertate, în care să facă tot ce le trece prin cap, fără consecinţe. Bărbaţii sunt în culmea fericirii, la gândul că după atâţia ani pot face sex cu alte femei, fără să îşi încarce conştiinţa. Evident că lucrurile se complică, iar Fred şi Rick ori ratează, ori refuză ocaziile de a face sex extramarital, iar într-un final ajung să regrete că au acceptat „biletul de voie”.
 
Deşi filmul se vrea a fi o comedie, scenariul reprezintă o realitate crudă cu care se confruntă cuplurile care au o relaţie de lungă durată. Grijile cotidiente invită rutina să se instaleze şi viaţa de cuplu devine tot mai monotonă. Moment în care apare şi tentaţia de a înşela.

Este oare o idee bună să îl laşi pe iubitul tău să îşi facă de cap timp de o săptămână cu alte femei?

În mod clar nu îţi doreşti să-l prinzi cu alta, doar ca să îţi spună că pe tine te iubeşte şi că aventura a fost bazată doar pe sex. Maggie este personajul din film care ia iniţiativa concediului de la căsnicie. Din moment ce nu poate controla obsesia soţului ei pentru alte femei se gândeşte să îi ofere libertatea de care are nevoie. Într-un fel vrea să vadă cât de mult îşi doreşte el să fie cu altcineva. Oferindu-i soţului permisiunea de a fi cu altă femeie, ea elimină din peisaj noţiuni dureroase precum infidelitate sau trădare.

Totuşi, după cum reiese din film, aranjamentul nu este atât de simplu, semn că unele concepte tradiţionale privind viaţa de cuplu nu pot fi înlăturate atât de uşor. Cei doi bărbaţi scoşi din lesă nu reuşesc să alerge prea departe. Soţul lui Maggie o refuză de mai multe ori pe dădaca copiilor, o adolescentă foarte „dezvoltată” şi, deşi flirtează în repetate rânduri cu o chelneriţă, pus în faţa faptului împlinit, o roagă să se îmbrace la loc.

Cele două femei, Maggie şi Grace, pornesc acest joc în speranţa că odată ce aventurile extramaritale nu mai reprezintă un fruct interzis, ele îşi vor pierde farmecul în ochii soţilor. Într-un final speranţele lor se confirmă, bărbaţii se întorc ispăşiţi acasă, iar nevestele se bucură în continuare de loialitatea soţilor.

Cum ar sta însă lucruri în viaţa reală? Cum ar reacţiona iubitul tău, dacă i-ai propune aşa ceva?

Bărbatul care stătea în faţa mea la cinema sigur ar fi profitat de fiecare clipă de libertate. În momentul în care cheneriţa atrăgătoare se dezbracă în faţa lui Rick, iar el o refuză, bărbatul din sală exclamă: „Dacă aş fi fost eu în locul lui… acum!” şi râde zgomotos.

În mod clar, o săptămână de libertate este şi o săptămână de probă, pe care personajele din film au trecut-o, cum era de aşteptat, cu brio. Dacă ţi-ai supune iubitul acestui test, ar trebui să te aştepţi din principiu la ce-i mai rău. Este mai tentat să profiţi de pe urma unui sacrificiu pe care îl face persoana iubită, decât să te abţii. Oricum, modul în care ar reacţiona, ar scoate la iveală adevărata sa natură, pe care trebuie să o cunoşti, nu?

Dă click şi vezi trailer-ul filmului „Concediu de la căsnicie”!

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!