Motiv de bucurie pentru bărbaţii cu testicule mici

De Libertatea.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:14
Sex

Bărbaţii cu testicule mici sunt, în general, taţi mai buni, suerează rezultatele unui studiu recent realizat de către cercetătorii de la Emory University din Atlanta.
James Rilling şi colegii săi au folosit scannere RMN pentru a măsura volumul testiculelor a 55 de taţi. Cercetătorii le-au cerut acestor bărbaţi şi mamelor copiilor lor să răspundă la o serie de întrebări pentru a stabili cât de implicaţi sunt ca părinţi.
Totodată, oamenii de ştiinţă au folosit un scanner RMN funcţional pentru a analiza activitatea cerebrală a bărbaţilor în timp ce aceştia priveau fotografii ce-i înfăţişau pe copii lor.
S-a constatat astfel că bărbaţii cu testicule mai mici au obţinut cele mai bune scoruri la chestionarele referitoare la implicarea parentală.
De asemenea, atunci când priveau fotografiile ce-i înfăţişau pe copiii lor, bărbaţii cu testicule mici prezentau o activitate mai mare în zonele din creier asociate empatiei şi motivaţiei de a îngriji urmaşii decât bărbaţii cu testicule mai mari, ceea ce sugerează că sunt taţi mai implicaţi.
Citeşte mai multe pe site-ul Libertatea.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!