Sex anal: ghid pentru începătoare

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 01 iunie 2017, 14:38

Orice bărbat îşi doreşte să încerce sexul anal în timp ce pentru majoritatea femeilor, el rămâne un tabu. Dacă ai decis să-i îndeplineşti iubitului tău această fantezie, iată de ce trebuie să ţii cont.
Dacă multe femei sunt cel puţin curioase să încerce sexul anal, majoritatea fac anumite greşeli, astfel că la sfârşit se consideră nemulţumite de experienţă. Iată ce trebuie să faci ca să începi „experimentele sexuale” cu dreptul.

Depăşeşte tabuul!

În primul rând, discută despre asta cu iubitul tău. Trebuie să te obişnuieşti mai întâi cu ideea de sex anal pentru că, din păcate, toţi am fost crescuţi cu ideea că anusul este o parte „murdară” a corpului, ce nu se poate asocia cu iubirea. Discuţiile despre sexul anal te ajută să depăşeşti măcar parţial prejudecăţile.
Când eşti gata să pui în practică ceea ce ai discutat cu iubitul tău, nu te grăbi să treci la penetrarea anală propriu-zisă. Mai întâi trebuie să ştii ce senzaţii îţi provoacă simplele atingeri în regiunea anusului. Iubitul tău poate folosi un deget bine lubrifiat pentru a-ţi mângâia şi masa orificiul anal, fără să te penetreze. Cel mai probabil, această stimulare ţi se va părea plăcută, mai ales dacă eşti foarte excitată.

Penetrarea cu obiecte mici

Abia apoi puteţi să treceţi la penetrarea anală propriu-zisă, mai întâi cu degetul sau cu un sex toy de mici dimensiuni. Evident, anusul nu este la fel de elastic precum vaginul, deci e bine să experimentezi penetrarea cu obiecte mai mici înainte de a trece la penis ca să te obişnuieşti cu senzaţiile.
Foarte important în acest caz este lubrifiantul. Spre deosebire de vagin, anusul nu se lubrifiază în mod natural, iar un prezervativ uşor lubrifiat nu va fi de ajuns. Uscăciunea va face penetrarea neplăcută şi probabil chiar dureroasă. La fel de important este ca tuu să fii cât se poate de excitată şi relaxată. Renunţă la „experiemente” dacă nu eşti pe deplin convinsă că vrei să încerci şi dacă nu ai încredere deplină în iubitul tău. Teama şi îngrijorarea vor face ca muşchii din regiunea anală să rămână încordaţi şi penetrarea va fi dificilă, dacă nu chiar imposibilă.

Poziţii pentru sex anal

Deşi nu există o poziţie sexuală unanim recomandată de sexologi pentru sexul anal, este bine să le încerci pe cele care îţi oferă ţie control asupra mişcărilor ca să eviţi penetrarea prea adâncă. Poţi să stai deasupra cu spatele la iubitul tău, de preferat „pe vine” pentru ca anusul să fie cât mai „deschis”. De asemenea este potrivită poziţia „pe la spate” cu condiţia ca iubitul tău să fie foarte blând în mişcări.
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter