Sexul anal, o practică foarte controversată

De Stela Moisescu, pe

În prezent, sexul anal este din ce în ce mai practicat atât de heterosexuali, cât şi de homosexuali. El rămâne însă un subiect controversat, dezbătut din vremuri antice…
… şi contestat atât în plan legal, cât şi religios sau medical.

Iată care sunt principalele controverse ale sexului anal de-a lungul istoriei!

Termenul „Greek love” face referire la sexul anal deoarece în Grecia Antică această formă de sex, deşi criticată şi batjocorită, era extrem de populară. Pederastia era pe atunci forma esenţială de educare a tinerilor băieţi, care legau o relaţie cu un adult bărbat din afara familiei. În cadrul acestor relaţii le era interzis celor doi să încerce sexul penetrativ de orice fel, dar se presuspune că mulţi tineri erau iniţiaţi făcând sex anal cu mentorul lor.

Să seduci un adolescent în practicarea sexului anal era considerat un gest ruşinos din partea adultului.

Situaţia se schimba, dacă cel mai tânăr era trecut de anii adolescenţei. Atunci el era mai aspru judecat, decât adultul care juca rolul activ în cursul sexului anal.

Curtezanele din Grecia Antică practicau şi ele sexul anal cu diferiţi bărbaţi pentru a se feri de o sarcină nedorită.

În Roma sexul anal practicat între bărbati era condamnat, fiind văzut ca un act invaziv. Totuşi, bărbaţii nu se sfiau să-şi oblige sclavii să adopte rolul pasiv în timpul sexului anal. Acest obicei era mult mai aspru criticat decât în cazul relaţiilor intime specifice pederastiei, potrivit Wikipedia.

Nici femeile virgine nu ocoleau sexul anal. În trecut păstrarea himenului intact era mai importantă decât virginitatea morală, astfel că tinerele practicau sexul anal sau oral, pentru a rămâne, fizic vorbind, virgine.

Printre alte controverse de-a lungul istoriei întâlnim ideea că este degradant să adopţi rolul pasiv în timpul actului, că sexul anal ar fi o parodie a sexului vaginal şi nu în ultimul rând că aduce riscuri de sănătate. Despre riscuri se discută şi în prezent, iar tu poţi citi într-un material amplu totul despre riscurile sexului anal. Nici „batjocorirea” celui care adoptă rolul pasiv nu este o controversă apusă.

Cea mai mare controversă legată de sexul anal în prezent este aceea că penetrarea provoacă durere celui penetrat. Citeşte aici 4 mituri despre sexul anal care îţi prezintă concepţiile greşite despre sexul anal din prezent.

Citeşte despre controversele sexului anal practicat în cuplu pe a doua pagină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!