Urinezi sau ai orgasm? Vezi de ce simţi nevoia să mergi la baie când faci sex!

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 13:41

Dacă înainte de orgasm simţi nevoia de a urina, nu e cazul să-ţi faci griji. Este normal şi se datorează presiunii puse pe anumite părţi ale tractului genital.
Probabil că ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să întrerupi o partidă de sex, de altfel foarte plăcută, din cauză că ai simţit o nevoia să mergi la toaletă. Chiar dacă e neplăcut şi jenant, e ceva absolut normal.

Urinezi sau ai orgasm?

La bărbaţi, vezica urinară se “blochează” în apropierea orgasmului astfel încât sperma să nu se amestece cu urină. Deci la ei este mai simplu – chiar dacă simt nevoie de a urina, pot să se relaxeze şi să se bucure de sex, ştiind că nu pot avea “accidente” jenante.
La femei însă e mai complicat. Anatomia feminină permite ca urina să fie eliminată în timpul orgasmului, iar de aici o mulţime de probleme – de teama unui accident încerci să eviţi orgasmul, îi ceri o “pauză de toaletă”, etc., lucruri care în timp devin frustrante.
Totuşi, nevoia de a urina pe care o simţi în timpul sexului nu înseamnă neapărat că ai vezica plină. Nu este o nevoie reală, o senzaţie pe care ţi-o dă stimularea anumitor părţi ale tractului genital.
Penisul, degetele şi, în funcţie de poziţie, tot corpul lui, pot să pună presiune pe vezica ta. În pus, atunci când este stimulat clitorisul, inevitabil este atins şi capătul uretrei, aflat în imediata apropiere. De asemenea, glandele Skene, localizate pe peretele anterior al vaginului, lângă punctul G, se umflă în timpul sexului şi stimulează aceleaşi terminaţii nervoase care îţi semnalează nevoia de a merge la toaletă. Toate acestea pot provoca senzaţia că trebuie să mergi la toaletă, deşi nu este cazul.

Ce poţi să faci

Această nevoie neplăcută ar trebui să dispară în scurt timp, locul ei fiind luat de senzaţii mult mai plăcute. Ca să o poţi ignora, concentrează-te pe ceea ce îţi oferă iubitul tău.
Dacă suferi de incontinenţă urinară – mai des întâlnită după o anumită vârstă şi la femeile care au născut – este posibil să-ţi scape câteva picături de urină în timpul orgasmului, dar şi când râzi, strănuţi sau tuşeşti. Ca să eviţi acest lucru, încearcă exerciţiile Keggel, menite să întărească muşchii planşeului pelvin.

De ce trebuie să urinezi după sex

Probabil că nu va trebui să depui une fort în acest sens pentru că nevoia de a urina este des întâlnită imediat după sex, atât la femei, cât şi la bărbaţi. În cazul bărbaţilor, explicaţia constă în resturile de lichid seminal care pot să rămână pe uretră şi să creeze presiune.
La femei, nevoia de a urina imediat după sex are aceleaşi explicaţii ca şi cea din timpul sexului. De altfel, ea este de ajutor pentru sănătatea ta. În timpul sexului, bacteriile pot pătrunde în uretră, iar dacă se înmulţesc ajungi la infecţii. Având un pH scăzut, urina elimină bacteriile, preenind astfel neplăcutele infecţii urinare.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!