Cum efectuezi corect exerciţiile Kegel

De Stela Moisescu, pe

Exerciţiile Kegel îţi oferă numeroase beneficii în plan sexual doar dacă le efectuezi corect. Aici apare preconcepţia că scopul exerciţiilor Kegel este acela de a tonifia…
… musculatura pubo-coccigiană, lucru care ţi-ar aduce mai multă plăcere în timpul sexului.

Fortifierea muşchilor PC este necesară doar atunci când muşchii sunt atât de slabi încât apare incontinenţa urinară. Ce se întâmplă însă atunci când tonifici muşchii pelvieni, dar ei sunt deja normal dezvoltaţi?

Potrivit doctorului Howard Glazer, în acest caz vorbim de o supratonifiere a muşchilor. Astfel se creează o tensiune pelviană şi se înrăutăţeşte circulaţia sangvină în zona genitală, lucru care aduce multe dezavantaje vieţii tale sexuale! De aceea, exerciţiile Kegel efectuate corect includ şi tehnici de relaxare a muşchilor, lucru care împiedică supratonifierea.

Aşadar, exerciţiile Kegel includ atât încordare, ca atunci când opreşti brusc fluxul urinei, cât şi relaxare, ca atunci când îi dai drumul din nou.

Iată un ghid de exerciţii Kegel care te ajută să îţi lucrezi corect muşchii pubo-coccigieni, pentru a beneficia doar de avantaje în plan sexual!

1. Indentifică muşchii PC: Introdu un deget în vagin şi încearcă să-l strângi cu pereţii vaginali. Ar trebui să simţi o încordare şi o urcare uşoară a pereţilor. Mai apoi relaxează muşchii până constaţi că au ajuns în poziţia iniţială. Acum ai deprins mişcarea.

2. Mai departe, asigură-te că efectuezi exerciţiile Kegel cu vezica goală, ideal, imediat după ce urinezi. Dacă le faci cu vezica plină sau în timp ce urinezi, reuşeşti chiar să îţi slăbeşti muşchii PC şi nici nu ţi se goleşte complet vezica, lucru care creşte riscul infecţiei tractului urinar.

3. Cele mai eficiente exerciţii sunt cele efectuate cât stai pe scaun sau întinsă. La fel, trebuie să ai grijă să nu încordezi şi alţi muşchi, cum ar fi abdominalii, fesierii şi muşchii interiori ai coapselor. Evită şi să îţi ţii respiraţia atunci când te încordezi. Pe durata exerciţiillor ar trebui să respiri normal.

4. Cât despre frecvenţa şi durata exerciţiilor, cea mai populară reţetă este de 5 minute de exerciţii, repetate de trei ori pe zi.

Potrivit însemnărilor celebrului doctor care le-a inventat, doctorul Arnold Kegel, ar trebui să efectuezi zilnic în jur de 300 de contracţii. Potrivit specialistului încordarea ar trebui să dureze 6 secunde, iar relaxarea alte 6 secunde. Ei bine, reţeta doctorului presupune 60 de minute de exerciţii pe zi.

Sexologii îţi recomandă însă nişte antrenamente mai uşoare în cazul în care nu suferi de incontinenţă urinară, ci vrei doar să te bucuri de senzaţii mai tari în dormitor. Astfel că 10 contracţii la rând, a câte cinci secunde la încordare şi cinci la relaxare per contracţie, repetate de trei ori pe zi sunt suficiente. Pentru a creşte eficienţa poţi prelungi timpul de încordare şi relaxare cu până la 10 secunde fiecare.

Rezultatele: Dacă efectuezi exerciţiile în maniera corectă, te bucuri de avantajele în plan sexual după opt săptămâni. Aşadar, ca în cazul tuturor tipurilor de exerciţii fizice, trebuie să te înarmezi cu răbdare şi perseverenţă. Rezultatele merită!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro