6 motive ştiinţifice pentru care înşală bărbaţii

De Stela Moisescu pe

5. Bărbaţii înşală pentru că au infidelitatea în gene

Un alt studiu susţine că există o genă care, dacă se află în codul genetic al bărbatului, îl predispune să aibă probleme în relaţia de cuplu, infidelitatea fiind şi ea una dintre ele. Cercetătorii conchid că în unele cazuri bărbaţii chiar se nasc cu instinctul de a înşela şi unora le este mai greu decât altora să reziste tentaţiilor. În cadrul studiului au fost analizate codurile genetice ale 552 de perechi de gemeni.

6. Bărbaţii înşală din instinct de autoconservare

Nivelul de testosteron al bărbatului este într-o continuă scădere după vârsta de 20 de ani. Un nivel scăzut de testosteron este corelat de experţi cu depresie, senilitate şi infarct, iar riscul de deces creşte astfel cu 88 până la 250%. Ei bine, flirtul cu o femeie nou întâlnită provoacă o creştere subită a testosteronului unui bărbat. Până şi o discuţie platonică cu o femeie atrăgătoare le creşte bărbaţilor nivelul hormonului cu 14% în doar câteva minute.

Aşadar, o aventură sexuală cu o nouă femeie face minuni în privinţa testosteronului din organismul unui bărbat. În acest fel scad riscurile asociate unui nivel scăzut. Cercetătorii conchid că putem vorbi de un instinct de autoconservare atunci când un bărbat este infidel.

Rezultatele studiilor de mai sus te descurajează? Priveşte partea bună a lucrurilor! Un alt studiu ne anunţă că bărbaţii care înşală sunt de două ori mai predispuşi să fie prinşi decât femeile, aşa că, după ce îl prinzi pe picior greşit, i-o poţi plăti liniştită cu aceeaşi monedă.

Iată 20 de semne subtile că te înşală!
Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2