6 motive ştiinţifice pentru care înşală bărbaţii

De Stela Moisescu pe

Dincole de motivele subiective ale fiecărui bărbat, există motive ştiinţifice universale pentru care reprezentanţii sexului opus înşală. Oamenii de ştiinţă…
… au realizat studii asupra infidelităţii şi au găsit factorii care îi predispun pe bărbaţi să calce strâmb.

Iată care sunt motivele dovedite ştiinţific pentru care bărbaţii nu rezistă tentaţiilor şi înşală!

1. Bărbaţii înşală din cauza banilor

Potrivit unui studiu, un bărbat este mai predispus să îşi înşele partenera atunci când există mari diferenţe de venituri între cei doi, chit că ea câştigă mai mulţi bani sau este dependentă financiar de el. La femei tendinţa de a înşela este inversă luând în seamă considerentele financiare.

2. Bărbaţii înşală dacă le răneşti sentimentele

Potrivit unui studiu realizat pe 200 de respondenţi de sex masculin, 42% dintre ei au înşelat din cauză că s-a produs o „ruptură emoţională” în cuplu, semn că şi bărbaţii caută să îşi vindece răni sentimentale cu o aventură sexuală. În cadrul studiului, bărbaţii au mărturisit că au înşelat atunci când nu s-au simţit apreciaţi sau când iubita nu le-a oferit suficiente gesturi de tandreţe sau curtoazie.

3. Bărbaţii înşală dacă devin casnici

Există şi opţiunea ca bărbatul să fie cel care stă acasă cu copilul, în timp ce femeia merge la serviciu. Acest aranjament nu este însă benefic pentru căsnicia celor doi. Cercetătorii britanici au descoperit că bărbaţii casnici sunt de cinci ori mai predispuşi să înşele decât cei care muncesc în afara căminului.

4. Bărbaţii înşală pentru că „atât îi duce capul”

Cercetătorii au ajuns la concluzia că inteligenţa unui bărbat influenţează modul în care acesta rezistă tentaţiilor, astfel că un bărbat inteligent îşi înşală mai rar partenera decât unul slab dotat în plan intelectual.

Citeşte alte două motive pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2