Transformă iubirea de-o vară într-o relaţie serioasă

De Stela Moisescu pe

Una din trei persoane caută magia iubirii de-o vară atunci când pleacă în vacanţă, în timp ce şansele să o găseşti la destinaţie sunt de 1 la 2.82. Aşadar, multe persoane nici măcar…
… nu caută iubirea de-o vară şi o găsesc.

Află că cel cu care trăieşti iubirea de-o vară poate fi chiar sufletul tău pereche. Şansele ca o idilă estivală să devină o relaţie serioasă sunt de 1 la 6.62, potrivit estimărilor bookofodds.com.

Dacă viaţa ta amoroasă din prezent… lipseşte cu desăvârşire, profită de vara toridă şi de concediul planificat pentru a trăi şi tu o iubire de-o vară. Iată cum o găseşti şi cum o faci să dureze tot anul!

Cum găseşti iubirea de-o vară

Iubirea de-o vară este cea mai palpitantă experienţă din calendar, pentru că în acest sezon suntem mai romantice, dar şi mai sexuale. De altfel, specialiştii susţin că avem mai multă poftă de sex vară. Studiază-le aici argumentele. Cu alte cuvinte, fii optimistă! Ai mari şanse ca ea să te găsească pe tine!

Ai ajuns la destinaţie şi eşti încă singurică? Poţi apela la câteva trucuri care te fac să relaţionezi mai uşor cu posibilii pretendenţi.

În cazul în care alegi ca destinaţie malul mării, experţii în relaţii te sfătuiesc să nu te limitezi doar la statul pe şezlong. Autorul Jennifer Cox te sfătuieşte să alegi o staţiune care îţi oferă din plin şi alte activităţi de vacanţă, atât diurne, cât şi nocturne.

Indiferent de locul unde îţi petreci vacanţa, încearcă să intri în cât mai multe activităţi de grup. Şi ţine cont de faptul că într-un loc cu mulţi turişti normele de socializare nu mai sunt cele convenţionale, aşa că ai un million de pretexte ca să intri în vorbă cu acel tip drăguţ care ţine o hartă în mână.

O replică sigură de agăţat este să îi spui că abia ai sosit şi vrei să ştii unde te poţi distra la noapte. În acest fel afli ce locuri frecventează el, poţi lansa sau chiar obţine o invitaţie de tipul „tu cu prietenii tăi, eu cu prietenii mei… ne vedem în locul x”. În plus, îi spui practic că mai ai o vreme de stat acolo, iar el îţi poate spune cât mai durează vacanţa lui. În acest fel îţi dai seama dacă are sens sau nu să legi ceva cu el.

Nu ignora anumite contexte ale vacanţei, cum ar fi micul dejun la hotel. Poate că tu şi viitorul tău iubit sunteţi cazaţi în acelaşi loc.  

Şi nu uita să intri în acea stare specifică de vacanţă, în care eşti mai relaxată, mai optimistă şi mai deschisă experienţelor noi.

Priveşte locul în care îţi petreci vacanţa ca pe „acel loc în care nimeni nu mă cunoaşte şi pot să fac tot ce vreau eu.” Senzaţia de evadare îţi oferă iniţiativa care îţi lipseşte în viaţa de zi cu zi şi care te poate ajuta să dai chiar peste o idilă fierbinte.

Schimbă şi garderoba sau stilul de machiaj! Da, în vacanţa de vară ai voie să porţi fuste scurte, o eşarfă şic pe post de bentiţă şi buzele roşii (seara la terasă sau în club).

Astfel simţi că te reinventezi şi fizic şi emoţional, lucru care te face să pari încrezătoare şi sexy. Aşa că vei atrage privirile celui cu care vei trăi o iubire de-o vară.

Cum transformi iubirea de-o vară într-o relaţie serioasă

Ţi-a picat cu tronc idila ta de-o vară? Ar putea ea să devină ceva mai mult? Autorul Laurie Sue Brockway consideră că modul relaxat şi pasional în care trăim iubirea de-o vară poate duce la o relaţie serioasă mai ceva decât o relaţie începută în mod obişnuit.

Începe iubirea de-o vară pe sistemul „fără ataşamente, cu o acceptare totală a celui de lângă tine şi conştientizarea faptului că idila se va încheia la sfârşitul vacanţei”. Nu are sens să te gândeşti la viitor, caută doar să te distrezi cât mai mult la timpul prezent.

Experimentează cu el şi alte activităţi în afară de cele de cearşaf. Căutaţi să faceţi lucruri distractive împreună, căci aşa vă şi cunoaşteţi mai bine.

Potrivit lui Brockway iubirea de-o vară are mai multe şanse să devină o relaţie serioasă pentru că nu ne împovorăm cu aşteptări şi întrebări privind intenţiile celuilalt. Practic, nu stăm să analizăm dacă el ar putea fi sufletul nostru pereche, ci ne bucurăm pe moment de simpla lui prezenţă. Acest lucru poate cântări mult în viitorul oricărei relaţii abia începute.

Tot în cadrul iubirii de-o vară eşti mai dispusă să rişti, să fii spontană, să-l tolerezi pe celălalt şi să uiţi de fostele dezamăgiri, atitudine care invită iubirea să intre in inima ta pentru ceva mai mult timp decât sezonul de vară.

Timpul este scurt în cazul unei idile din vacanţă, aşa că nu încerci să îl mai transformi în bărbatul perfect, lucru care te ajută să îl cunoşti aşa cum este el şi să te îndrăgosteşti de cineva autentic. Astfel, nu apar acele dezamăgiri din viitor, care pun capăt relaţiilor începute frumos.

Aşadar, autorul Brockway îţi recomandă să trăieşti orice iubire cum trăieşti iubirea de-o vară, pentru a consolida o relaţie serioasă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro