Greutatea influenţează sexul neprotejat

De Stela Moisescu pe

Kilogramele în plus sau în minus şi rasa sunt factori care influenţează numărul de parteneri sexuali ai unei adolescente şi frecvenţa cu care aceasta foloseşte prezervativul.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe 7.200 eleve de liceu, dintre care cel puţin jumătate şi-au început viaţa sexuală, arată Healthnewsdigest.com.   

Potrivit studiului, adolescentele care se consideră, justificat sau nu, grase ori slabe folosesc mai rar prezervativul în timpul actului sexual decât fetele care au o greutate normală.

Totodată, rasa este un alt factor care influenţează comportamentul sexual riscant al elevelor de liceu.

Fetele caucaziene slabe au raportat mai des că şi-au început viaţa sexuală sau că au avut deja patru parteneri de sex. Cele supraponderale au raportat, în schimb, mai multe partide de sex neprotejat.

Adolescentele afro-americane cu kilograme în minus folosesc mai rar prezervativul, în timp ce elevele cu kilograme în plus au raportat cel puţin patru parteneri de sex la activ.

Elevele de liceu latine ori slabe, ori grase au raportat mai des decât restul că fac sex înainte de vârsta de 13 ani, că nu folosesc prezervativul sau pilula contraceptivă şi că au cel puţin patru parteneri sexuali la activ.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro