Greşelile femeilor inteligente într-o relaţie

De Stela Moisescu pe

Experienţa te-a învăţat că indiferent câte diplome sau succes profesional ai avea, relaţiile de cuplu sunt un capitol din viaţă la care orice femeie poate eşua.
Poate că excelezi la prezentarea unui proiect în faţa şefilor, dar când iniţiezi o discuţie cu un bărbat nu îţi mai găseşti şirul cuvintelor.

Oricât de întreprizătoare ai fi în plan profesional, pe plan romantic poţi comite greşeli care îţi compromit şansele de a fi împlinită.

Iată 5 greşeli care te împiedică, fără să îţi dai seama, să consolidezi o relaţie de cuplu cu un bărbat!

1. Doar tu depui efort în relaţie

Îţi spune că ajunge la tine la ora 10 seara, dar se întreţine cu băieţii şi apare la uşa ta după ora unu. Tu îl primeşti cu braţele deschise, deşi nu te-a anunţat că întârzie. În această relaţie tu te acomodezi după programul lui şi planifici activităţile în doi. Din păcate el nu îşi prea dă interesul şi te ţine mereu în şah.

„De multe ori femeile consideră că dacă organizează întreaga relaţie vor deveni indispensabile în viaţa partenerului”, afirmă Susan Elliot, autorul cărţii „Getting Past Your Breakup”. În viziunea sa ar trebui să renunţi la temeri şi să scapi frâiele din mâini. Ce va face iubitul tău? Va începe să îşi dea şi el interesul în relaţia voastră sau vei constata că tu erai singura care ţinea relaţia pe linia de plutire? Oricare ar fi răspunsul, trebuie să îl afli pentru a înceta să comiţi această greşeală şi a-ţi da o şansă să fii fericită.

2. Îi menajezi prea tare sentimentele

Când eşti cu el nu eşti tu însăţi. Remarci acest lucru abia după şi te întrebi de ce te-ai comportat astfel. Nu-i arăţi niciodată că eşti obosită, prost dispusă sau că ai vreo problemă. Când sunteţi împreună, indiferent de starea ta reală, pozezi într-o femeie exuberantă. Mai mult, îi arăţi că se poate baza pe tine, având mereu grijă de el.

În adâncul sufletului tău simţi că dacă el nu este fericit în prezenţa ta, atunci tu eşti de vină, aşa că faci tot ce poţi pentru ca lui să-i fie bine, arată msn.com.

Deborah Dunn, autorul cărţii „Stupid About Men” precizează că femeile sunt astfel vulnerabile în faţa bărbaţilor: „Avem instinctul matern activ şi în relaţia cu un bărbat. Dacă el caută spirjinul nostru avem impresia că o face pentru că ne iubeşte, nu pentru că are nevoie de noi”. Realizezi de obicei această greşeală dacă bărbatul din viaţa ta devine indisponibil atunci când TU ai o problemă. Aşadar, nu mai ezita să-i ascunzi problemele tale şi vezi dacă iubitul se eschivează sau este alături de tine.

3. Te aştepţi ca el să îţi ghicească gândurile

În principiu, pentru că tu nu eşti în stare să fii coerentă emoţional atunci când eşti cu el, deci el se vede nevoit să intuiască ce vrei şi ce simţi. Cu prietenele comunici clar, iar ideile tale curg logic şi natural. În momentul în care eşti cu iubitul tău cineva parcă îţi goleşte mintea de orice raţiune şi te fâstâceşti într-aşa hal încât uiţi sau nu îţi dai seama ce vrei.

Din păcate nu eşti conştientă de „scăderea” subită a IQ-ului tău în prezenţa lui. Singurul lucru pe care îl remarci este că el nu pare să te înţeleagă. Brusc îţi spui că relaţia nu va funcţiona pentru că tu te implici mai tare decât partenerul. În tot acest timp, el consideră acelaşi lucru despre tine pentru că îţi interpretează fâstâceala drept indecizie cu privire la el şi la relaţia voastră.

Concluzia? Învaţă să fii raţională în prezenţa sa, oricât de îndrăgostită ai fi. E important să îţi pui ordine în gânduri pentru a-i transmite semnale în conformitate cu ceea ce simţi pentru el. Nu te poţi aştepta ca el să îţi ghicească gândurile, doar pentru că simţi o conexiune deosebită între voi.

„Aceasta este o gândire magică. Provine dintr-o viziune distorsionată a modului în care o relaţie fericită ar trebui să arate. În loc să te superi că nu îţi anticipează nevoile, mai bine i le spui sau găseşti pe altcineva mai compatibil din acest punct de vedere”, explică Elliot.

4. Îţi pierzi identitatea

O greşeală comisă de multe femei, în viziunea lui Elliot, este cea în care relaţia de cuplu începută cu un bărbat îţi schimbă viaţa pe mai multe aspecte, nu doar pe cel romantic. Este foarte uşor să uiţi de prieteni, de job şi de familie atunci când eşti îndrăgostită şi ai vrea să fii cu el în permanenţă.

Prin încercarea de a-l impresiona, astfel încât să-i creezi aceeaşi dependenţă faţă de tine, ajungi să te transformi în altcineva. Astfel, cei din jurul tău nu te mai recunosc, iar dacă relaţia cu acest bărbat se va încheia, vei întâmpina probleme în a te regăsi pe tine şi pe cei de care ai uitat.

O relaţie, oricât de magică ar fi, nu trebuie să te schimbe sau să te determine să ignori celelalte aspecte din viaţa ta.

5. Forţezi apropierea dintre voi

Nu poţi grăbi evoluţia unei relaţii, la fel cum nu poţi să fii sigură că sentimentele lui sunt la fel de profunde precum ale tale.  În încercarea de a-i decodifica intenţiile prin teste sau, mai grav, interogări, vei reuşi mai degrabă să pari prea insistentă în ochii săi. Orice bărbat va face tot posibilul să iasă dintr-o relaţie în care se simte încleştat.  Aşadar, nu vrei să creezi acest context în relaţia actuală. Nu forţa apropierea dintre voi, ea trebui să vină natural, pentru a fi una autentică şi de durată.

„Singurătatea le dă femeilor de furcă mai tare decât bărbaţilor, de aceea ele au o nevoie mai accentuată de un partener în viaţa lor”, afirmă Dunn. În mod ironic, tindem să-i alegem pe acei bărbaţi indisponibili emoţional, crede specialistul. Aşadar, e important să depăşeşti aceste instincte şi să nu forţezi evoluţia unei relaţii, doar din teama de singurătate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro