Dovedit ştiinţific – Punctul G nu există!

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 13 mai 2015, 16:24

Un grup de cercetători italieni, de la Universitatea Tor Vergata din Roma, a demonstrat faptul că punctul G nu există.
Legendara zonă erogenă despre care a început să se vorbească încă de la începutul anilor 1950 este doar un mit. Adevărul este că întreaga zonă intimă a femeilor, formată din clitoris şi vagin, este într-adevăr o zonă erogenă, însă existenţa unui singur punct, care stimulat corect ar putea provoca orgasmul, a fost desfiinţată de specialiştii italieni şi catalogată drept prea „simplistă”.

Mitul punctului G a pornit de la ginecologul de origine germană Ernst Grafenberg, care a vorbit pentru prima oară despre el, în 1950. De atunci şi până în prezent, părerile referitoare la existenţa acestui punct magic au fost împărţite, chiar şi între specialişti. Totuşi, tehnologiile de ultimă generaţie, bazate pe ultrasunete, i-au ajutat pe cercetători să ajungă recent la concluzia că punctul G nu există.

La începutul acestui an, un alt doctor a vorbit despre inexistenţa punctului G, el susţinând totuşi că femeile au un punct O. Charles Runels, medicul care a inventat o procedură despre care susţine că ar creşte libidoul şi satisfacţia sexuală a femeilor, spune că punctul O este chiar la intrarea în vagin, în dreptul clitorisului.

În acest sens, el le propune pacientelor sale o injecţie în zona presupusului punct O, care să-l mărească şi să-l sensibilizeze, pentru ca plăcerea să fie maximă în timpul actului sexual.
Foto: orgasm / Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro