Femeile şi bărbaţii înşală din motive diferite?

De Stela Moisescu pe

Primele trei motive care îi determină pe bărbaţi să înşele ţin de aspectul sexual, în timp ce femeile recurg la infidelitate ca la o ultimă variantă. Ai rămâne surprinsă…
… să afli cât de diferite sunt motivele  pentru care înşală femeile faţă de cele pentru care înşală bărbaţii.

Infidelitatea femeilor poate fi prevenită

Experul în infidelitate Ruth Houston, care a studiat fenomenul timp de 10 ani, a ajuns la concluzia că infidelitatea femeilor poate fi prevenită, spre deosebire de cea a bărbaţilor. Cum aşa?

Femeile ajung să înşele abia după ce au încercat să repare relaţia cu partenerul pe nenumărate căi. Atunci când constată că nemulţumirile lor nu sunt luate în seamă, decid să păşească strâmb. Bărbaţii, în schimb, folosesc infidelitatea ca pe o unealtă a răzbunării, în cazul în care partenera de viaţă nu se ridică la înălţimea aşteptărilor lor.

Într-un studiu, aflăm că jumătate din femei susţin că se află într-o relaţie cu probleme multe înainte de a înşela, în comparaţie cu doar un sfert dintre bărbaţi.

Atracţie versus varietate

Specialiştii ne spun că femeile înşală, de obicei, cu un bărbat de care se simt foarte atrase, lucru care nu se aplică întodeauna la sexul opus. De fapt, 88% dintre bărbaţii care au călcat strâmb spun că amanta nu era mai atrăgătoare decât soţia. În cazul bărbaţilor vorbim, mai degrabă, de nevoia de varietate şi de experienţe noi.

Premeditare versus oportunitate

O altă diferenţă interesantă privind motivele pentru care înşală ambele sexe ţine de intenţiile cu care înşelăm. Potrivit specialiştilor, femeile înşală cu gândul de a renunţa la vechiul iubit şi a începe o relaţie cu amantul. De altfel, femeile încep mai des decât bărbaţii relaţii cu persoanele cu care au înşelat. Femeile se folosesc de aventuri pentru a fi sigure că e timpul să pună punct vechii relaţii. Bărbaţii, în schimb, au intenţii de moment şi înşală pentru că au zărit o oportunitate. În plus, ei tind să rămână în joc cu ambele partenere.

Sex versus sentimente

Diferenţa clasică dintre cele două sexe, ne arată că femeile înşală din cauze emoţionale, în timp ce bărbaţii sunt tentaţi de aspectul sexual al activităţii extraconjugale. În general, 80% dintre bărbaţi spun că sexul este principalul motiv al infidelităţii, în comparaţie cu doar 20% de femei.

Practic, motivele femeilor au mare legătură cu comportamentul partenerului de cuplu şi cu interesul pe care el îl acordă relaţiei.

Cantitate versus calitate

O altă diferenţă ne spune că bărbaţii pun accent pe cantitate, deci cât mai mult sex, cu cât mai multe femei, iar femeile pe calitate, deci sex cu un bărbat care le oferă tot: şi implicare emoţională, şi fizică. Totuşi, tendinţele din prezent ne arată că această diferenţă se estompează.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro