De ce înşală bărbaţii

De Stela Moisescu pe

Atunci când îţi justifică de ce te-a înşelat, cel mai probabil spune că a fost doar o experienţă sexuală care nu a contat… tot pe tine te iubeşte. Dorind să aflu chiar din gura…
… unor bărbaţi de ce pun ei uneori aspectul fizic mai presus de cel emoţional sau moral, m-am lovit de răspunsuri la care nu mă aşteptam. Practic, cei patru intervievaţi au demontat anumite motive des folosite de bărbaţi, pentru a obţine iertarea atunci când sunt prinşi.

Cristian, Gabriel, Cătălin şi Sorin nu au fost infideli până acum şi susţin că, dacă tentaţia de a înşela le-ar da târcoale, ar părăsi relaţia actuală.

„Nevoia de diversitate este o prostie”

Cristian este o fire practică: „Nu am înşelat până acum, pentru că pur şi simplu nu întemeiez sau nu rămân într-o relaţie în care văd că sexul scârţâie.”

Tot el adaugă, spre încântarea unor femei, că cei care înşală pentru că, spun ei, vor puţină diversitate sunt de fapt nesiguri în pat, aşa că înşală pentru a compensa acest fapt.

Gabriel este şi el de părere că indiferent de sex, cei care înşală sunt persoane slabe, dacă ar da confortul unei relaţii, pentru câteva clipe de plăcere.

Aşadar, nu te mai învinovăţi că nu i-ai oferit tu suficiente experienţe sexuale.

„Alcoolul nu te determină să înşeli”

Bărbaţii intervievaţi au adus în dicuţie şi controversatul alcool care a luat minţile atâtor bărbaţi până acum, după cum probabil şi tu ai auzit din gura vreunui fost care încerca să scalde situaţia delicată de a fi prins pe picior greşit… în nişte alcool.

Sorin şi Cristian recunosc că puţin alcool la bord îţi poate înceţoşa raţiunea şi îţi poate da avânt să faci acele lucruri pe care ţi le doreşti, dar le reprimi în stare trează.

Totuşi, zic ei, această teorie se aplică mai degrabă în cazul aventurilor de-o noapte, unde nu ai de trecut piedici întinse de moralitate, ci doar de inhibiţii.

Aşadar, starea de ebrietate nu justifică un comportament imoral, ci doar dezinvolt. Deci, scuza că „băuse un pic” nu justifică un act de infidelitate.

„Şi noi avem principii şi o nevoie de stabilitate”

Cătălin îmi certifică faptul că o relaţie oferă şi bărbaţilor un confort de care au nevoie şi pe care vor să îl păstreze. Nici el, nici Gabriel nu au înşelat pentru a nu periclita tot ce au construit până atunci în cuplu.

Cât despre principii morale, ambii bărbaţi susţin că ar avea remuşcări ulterioare.

„Dacă aş înşela m-aş simţi bine pe moment, dar mai apoi n-aş putea să o mai privesc în ochi pe iubita mea”, spune Cătălin.

„Auzi, dar la infidelitate intră şi sexul plătit?”

Departe de a transforma acest articol într-un manifest împotriva ideii că bărbaţii înşală, voi continua şi cu declaraţiile mai puţin optimiste ale bărbaţilor intervievaţi.

În timpul interviului Cristian mă întreabă brusc dacă eu consider că la infidelitate intră şi sexul plătit. I-am răspuns că da, moment în care Cristian a schimbat tonul discuţiei, mărturisind că sexul plătit este precum „o excursie în Hawaii, niciun pic de muncă, doar distracţie”.

Mai departe, mi-a mărturisit că serviciile unei dame de companie sunt ideale pentru acei bărbaţi care nu sunt în stare să le dezvăluie iubitelor preferinţele lor sexuale, dar şi pentru cei în relaţii de cuplu care le provoacă stres, nu o deconectare.

Sorin a ţinut şi el să precizeze că declaraţiile sale se referă la actul sexual în afara relaţiei de cuplu, dar nu la săruturi sau flirturi.

Citeşte în continuare despre motivele consacrate pentru care înşală bărbaţii de pretutindeni!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2