Capcanele site-urilor de matrimoniale

De Stela Moisescu pe

Crezi că site-urile de matrimoniale sunt concepute pentru a-i ajuta pe oamenii singuratici să-şi găsească sufletul pereche? Din nefericire, uneori, ele urmăresc doar câştigurile financiare.
Află care sunt şiretlicurile în cazul unor site-uri interesate doar de profitul financiar imediat.

În România, majoritatea site-urilor amoroase sunt gratuite. Ceea ce înseamnă că-ţi poţi face un cont şi poţi discuta liber cu ceilalţi membri ai comunităţii.

Partea proastă este că în unele cazuri, abia după ce te înscrii, apuci să vezi profilurile celorlalţi utilizatori.

Rezultatul? Te poţi trezi membrul unei comunităţi din care nu ai vrea să faci parte. Adesea, utilizatorul nu-şi poate şterge singur contul şi trebuie să ia legătura cu un moderator, proces care poate dura o vreme îndelungată.

Atunci când profilurile sunt vizibile, nu te încrede în veridicitatea lor. Ele pot fi false, puse drept „momeală” pentru a atrage noi clienţi şi posibili plătitori.

În cazul site-urilor contra cost principala metodă de a atrage posibili utilizatori este perioada de probă. În această perioadă denumită şi „Free trial” este posibil ca administratorii să-ţi ofere ceea ce vrei să vezi. În acest sens se afişează mai mulţi utilizatori online decât sunt în realitate, pentru a a-ţi da impresia unei comunităţi dezvoltate.

Alte site-uri, decât să înfrumuseţeze pe alocuri, preferă să ascundă lucrurile nefavorabile pentru afacere. Aşa că îţi sunt restricţionate anumite câmpuri precum cel al statusului online/offline. Deşi vezi numai profiluri interesante, te poţi trezi, atunci când devii membru cu drepturi depline, că mai bine de jumătate dintre utilizatori nu s-au mai logat pe site de luni întregi.

În unele cazuri, atunci când accepţi să te înscrii pentru perioada de probă, coordonatorii site-ului îţi vor cere detalii despre contul tău bancar, pentru a te avea în evidenţă. Tu te foloseşti de serviciile site-ului şi realizezi la sfârşitul perioadei de probă că acest site nu-ţi satisface cerinţele.  Aşa că le spui administratorilor că nu doreşti să-ţi faci un abonament.

Surpriză, sunt deja plătite primele trei luni de abonament. Dacă accepţi o perioadă de probă şi constaţi că nu-ţi convin serviciile oferite, renunţă la asocierea cu ei înaintea terminării free trail-ului. Altfel, ei te consideră  client cu drepturi depline, deşi nu au primit confirmarea ta.

Aşadar, în drumul tău spre găsirea marii iubiri, ai grijă să alegi nu doar bărbatul, ci şi site-ul potrivit.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro