Aventurile emoţionale, infidelitate fără sex

De Erika Chivu, pe

Întrebat care este motivul despărţirii de soţia lui, David Arquette a dat vina pe o aventură emoţională a acesteia. Chiar dacă nu avuseseră loc…
relaţii sexuale, se pare că iubirea platonică dintre Courtney Cox şi colegul de platou Brian Van Holt a fost de ajuns pentru a pune capăt unei căsnicii care părea mai mult decât reuşită.

Infidelitatea fără sex mai este infidelitate?

Pentru majoritatea cuplurilor, infidelitatea este egală cu sexul, dar iată că şi o aventură strict emoţională poate fi un motiv suficient de despărţire, chiar şi într-un cuplu cu vechime. Iar psihologii sunt de părere că David Arquette are dreptate.

O aventură extraconjugală nu înseamnă neapărat sex, ci înseamnă secrete faţă de partener, minciuni, ascunderea adevărului, iar toate acestea sunt semne că trădezi. De asemenea, gândeşte-te la energia emoţională pe care o investeşti în cea de-a treia persoană, în loc să o foloseşti în beneficiul relaţiei „oficiale”.

Sexul cu altă persoană poate fi motiv suficient de divorţ sau despărţire, însă ceea ce îi deranjează cu adevărat pe cei înşelaţi este faptul că li se trădează încrederea, iar asta e cel mai greu de iertat.

Cum ştii că ai o aventură emoţională

Ciudat este că infidelii nu îşi dau seama de asta şi se consideră parteneri „cinstiţi” atâta timp cât nu au lor contacte intime în relaţia clandestină. De fapt, psihologii spun că aceste persoane încearcă să se convingă pe ele însele că nu au o aventură, ci doar o prietenie specială. Astfel nu se simt vinovate şi nu au motiv să îi pună punct.

Totuşi, e clar că ai o aventură dacă:

–    Ai întâlniri şi discuţii cu un bărbat sau gânduri faţă de el pe care le ascunzi partenerului tău ofeicial.
–    Atunci când eşti singură cu un bărbat îi spui sau faci lucruri pe care nu le-ai face dacă ar fi de faţă şi partenerul tău.

De cele mai multe ori, o aventură emoţională începe ca o relaţie de prietenie sau ca una colegială, apoi apar confidenţele, aluziile, flirtul şi sentimentele.

Cine are aventuri emoţionale

Infidelitatea emoţională este mai frecvent întâlnită decât cea sexuală, în special în rândul femeilor. Bărbaţii au aventuri mai degrabă sexuale, pe când femeile se feresc de contactul sexual, dar trădează din punct de vedere sentimental.
În general, femeile care au relaţii emoţionale sunt nemulţumite de unul sau mai multe aspecte ale relaţiei oficiale. 

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro