Tu și el: secretul

De Oana Stoianovici pe
Draga mea, să o spunem drept. Puține clipe sunt mai frumoase sau mai intense ca acelea petrecute cu el. Oricât am evolua, oricât am crește și am pretinde că nu mai suntem atât de ușor de înduioșat sau de cucerit, sufletul nostru are nevoie, ca de aer, de acea conexiune pe care doar cu un bărbat o poți avea.

Indiferent cât de mult am încerca să pretindem că lucrurile stau altfel, avem nevoie de intimitate și avem nevoie să știm că suntem în siguranță în iubirea pe care o construim alături de el. Iar dacă el nu este lângă noi, vrem să simțim că este în puterea noastră să îl atragem. Că avem magnetismul să îl cucerim, să îi topim inima și să îl facem să ni se predea.

Cum se naște, însă, această intimitate și care sunt etapele pe care trebuie să le traversăm pentru a crește în încredere, în capacitatea noastră de a crea acel spațiu care să permită unei relații să prindă viață? Care este, cu alte cuvinte, secretul unui tu și el, în egală măsură posibil și perfect?

Ei bine, sunt două lucruri, extrem de importante pe care trebuie să le învățăm. Două lucruri care ne vor conduce, în cele din urmă, la aflarea marelui mister.

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegi este că, oricum ar arăta relația ta cu un bărbat, în momentul acesta, nu este nimic greșit la felul în care tu ești. De fapt, felul în care tu ești se cere descoperit, acceptat și iubit. Pentru că acceptându-te vei putea atrage ceea ce te face, cu adevarăt, fericită. Când nu mai încercăm să ne schimbam pentru celălalt, când nu mai încercăm să fim într-un fel anume, ci ne relaxam cu felul în care suntem, ceva autentic se naște. Feminitatea ta se naște, iar ea este de ajuns.

Acest pas este, întocmai, cheia către arta de a fi femeie și către măiestria de conduce spațiul relației cu el. Pentru că, draga mea, trebuie să știi că, în realitate, femeia este cea care îl conduce pe bărbat emoțional, către noi niveluri de intimitate. Trebuie doar să învețe cum să o facă.

Câteva practici te vor ajuta să te îndrepți către tine

Al doilea lucru pe care trebuie să îl știi este că niciodată nu îl vei putea „găsi” pe bărbatul care să te împlinească, ca femeie, dacă nu înțelegi ce este, cu adevărat, important pentru tine. Ce te bucură, ce te face să te cutremuri, ce te scoate din realitate și te trimite în cea mai frumoasă dintre lumile posibile.

Îți propun câteva practici care să te ajute să te îndrepți către tine și către ce este, de fapt, important pentru tine.

Scrie în jurnal, câteva zile la rând, ce simți despre relația ta cu bărbatul din viața ta. Iar dacă nu ai o relație, scrie ce simți despre asta. Împarte, apoi, ce ai scris, pe trei coloane: ce îți dorești să oferi, ce îți dorești să primești, ce nevoi ai.

Apoi, în dreptul coloanei despre ce ai nevoie, schițeză câteva acțiuni pe care aștepți să le facă el și începe să le faci tu, pentru tine. De exemplu, dacă ai nevoie să îți acorde mai mult timp, începe prin a-ți acorda tu, ție mai mult timp și fii mai atentă la nevoile tale individuale.

În dreptul coloanei despre ce îți dorești să îi oferi, schițează câteva acțiuni care să te conecteze cu acele parți din tine, cât mai des. De exemplu, dacă simți să oferi senzualitate, dă-ți voie să intri în energia senzualității. Iar dacă ești într-o relație, schițează câteva lucruri pe care să i le ceri, dar fă-o după ce ți-ai îndeplinit nevoile și te-ai jucat cu ce vrei să îi oferi. Adică, cere-i din energia pe care vrei să i-o oferi.

Îți promit că ceva cu adevărat important se va schimba în relația ta cu bărbații, dacă pui în aplicare aceste trucuri.

Petrece cât mai mult timp cu gândurile tale și lasă-le să îți arate ce simți. Explorează și învată să te cunoști. Adună-ți curajul și exprimă-te. Învață să-ți asculți instinctul și să îți cultivi senzualitatea. Aici se află secretul, atât de râvnit, al acelui tu și el la care toate, indiferent de vârstă, visăm.

Oana Stoianovici are o experiență de peste 14 ani în programe de coaching și leadership transformațional. În ultimii ani, s-a concentrat, în mod particular, asupra practicilor de vindecare cuantică, cu aplicație în special în zona de feminitate. A studiat practici de vindecare, ritualuri de trecere și inițiere spirituală, în comunități tradiționale. Pornind de la experiența directă, și-a dezvoltat propria metodă, aplicată în workshopuri și programe de coaching, precum O Zi de Feminitate, Tainele Feminității Sacre sau Copilul Interior.

 Citește și – Puterea tăinuită a senzualității

Citește și – De ce avem nevoie de feminitate, acum, mai mult decât oricând

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro