Puterea tăinuită a senzualității

De Oana Stoianovici pe
Te-ai gândit, vreodată, de unde vine puterea unei femei? De ce, uneori, sufletul tău își găsește locul și lucrurile, pur și simplu, de la sine? Cum de, în anumite momente, câteva cuvinte sau simpla ta prezență rezolvă totul? Ce te face să intri într-o încăpere și să primești, cu grație, toate privirile ațintite asupra ta?

 

Sunt momente magice în traiectoria noastră ca femei, când simțim că întregul univers gravitează în jurul nostru. Care este secretul pentru a menține această stare și cum putem să ne conectam cu noi însene și cu puterea noastră, în fiecare zi? Cum putem să ne trăim viața la acel nivel de senzualitate, amestecat cu relaxare și cu încredere de sine?

 

Primul pas vine din cultivarea senzualității noastre, zi de zi. Ești ocupată, faci lucrurile pe care alții se așteaptă să le faci, funcționezi după indicatori, citești povești seara la culcare, te faci punte pentru armonie și memorezi lista cu ce e de făcut și de bifat.

Cand îți mai rămâne timp pentru tine și când să mai găsești loc să te îngrijești? Cere mult curaj să te iubești și să-ți permiți să te oprești din loc pentru a-ți cultiva ceva atât de „imaterial și nepotrivit” ca senzualitatea. Poate fi secretul tău, știut numai de tine și da, merită.

În senzualitate se ascunde secretul puterii tale. De aceea, în momentul în care consolidezi, zi de zi, relația cu energia ta feminină și o lași să se exprime, sub forma senzualității, atunci acea parte misterioasă, instinctuală din tine se trezește. Se activează și începe să emane acel mister, acel je ne sais quoi care îi face pe toți să întoarcă capul după tine. Pe bărbați îi face să vrea să fie în jurul tău, iar universul pare că începe să deschidă uși special pentru tine.

Această stare vine dintr-o vibrație care are, însă, nevoie de un climat în care să se activeze și să se exprime. Iar tu ești unica de care depinde această activare. Și tot tu ești singura care poate lăsa această stare să îți arate cum poți manifesta tot ce îți dorești să decurgă din ea. Senzualitatea te ghidează în a fi regină și în a primi ce îți dorești din intenție, din energie, din asumarea ta de a fi la acest nivel. Manifești din cine ești, nu din ce faci.

Un mod în care poți să îți cultivi senzualitatea este să îți aloci, în fiecare zi, câteva minute să visezi sau să stai în liniște și să respiri profund. Aceste feluri ale noastre de a fi, catalogate adesea ca iraționale și nefondate, sunt, de fapt, porți către inimă. Trăindu-ne emoțiile învățăm să trăim într-o stare de relaxare continuă. Iar, în modul cel mai firesc, atunci când corpul este relaxat, el se mișcă, implicit, mai senzual.

Un alt mod de a-ți cultiva senzualitatea este să îți miști corpul. Fără să îl judeci sau sa îl încorsetezi. Dă drumul la muzică și dansează liber! Nu te judeca, dă voie muzicii să-ți poarte corpul către noi feluri de exprimare. Când dansăm, activăm energia, iar corpul nostru se trezește la viață, se încălzește, vibrează, sângele circulă, iar noi ne conectăm cu ritmul nostru interior. Nu de puține ori se întâmplă să ai mici revelații după o sesiune de dans total liber.

Poți să îți trezești simțurile folosind, preț de câteva zile, ca ghid, câte un element senzorial diferit. De exemplu, preț de trei zile ascultă toate sunetele pe care în mod normal le ignorai. Petrece timp ascultând toate sunetele dintr-o încăpere și vezi în ce fel „a auzi” se transformă. Apoi, continuă cu „a gusta” și fii atentă la toate ingredientele pe care le consumi. Fă acest exercițiu cu fiecare dintre simțuri și o nouă lume se va deschide. Îți promit.

Orice alegi să faci, experimentează cât mai mult! Doar experimentând vei ajunge să te cunoști, să înțelegi mai bine ce îți place și ce nu, cu ce poți trăi și fără de ce nu poți trăi. Doar trăind clipe și stări vei învăța mai multe despre tine și vei avea curajul să te lași învăluită de senzualitate.

Oana Stoianovici are o experiență de peste 14 ani în programe de coaching și leadership transformațional. În ultimii ani, s-a concentrat, în mod particular, asupra practicilor de vindecare cuantică, cu aplicație în special în zona de feminitate. A studiat practici de vindecare, ritualuri de trecere și inițiere spirituală, în comunități tradiționale. Pornind de la experiența directă, și-a dezvoltat propria metodă, aplicată în workshopuri și programe de coaching, precum O Zi de Feminitate, Tainele Feminității Sacre sau Copilul Interior.

Citește și De ce avem nevoie de feminitate, acum, mai mult decât oricând

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro