Paradisul nuferilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 25 mai 2021, 16:25

Cel mai reusit concediu a fost in anul 1998 cand am fost la Baile Felix. Eu impreuna cu familia mea am cunoscut statiunea inca din timpul vacantelor scolare. Concediul despre care vreau sa va…
povestesc a fost luna noastra de miere care a durat 14 zile. Dupa un drum de cateva ore facut cu masina, am intrat in oras
. Am cautat gazda la o casa si am gasit in cele din urma o casa cu etaj. Camera avea balcon cu priveliste spre padure. In primele zile faceam plaja si ne bucuram de proprietatile benefice pentru sanatate ale apei.
Intr-o zi a fost mai rece afara si nu puteam merge la bazin. Ne-am hotarat sa facem o vizita in imprejurimi.

Am ajuns la un parc. Salcii pletoase si alti copaci faceau umbra lacurilor. Apropiindu-ne am decoperit un adevarat paradis. Erau multi nuferi infloriti atat albi cat si roz in diverse marimi.
Soarele si-a aratat razele calde dintre nori. Deasupra florilor zburau libelule verzui, fluturi albi si gaze mici pe care nu le observasem pana atunci. Era liniste si parca nu mai puteam sa ne saturam ochii de privelistea descoperita. Citisem undeva ca nuferii cresc din noroi si ma minunam de frumusetea creeata de natura si de Dumnezeu pentru a ne hrani sufletele. As fi trimis si cateva fotografii din acest loc mirific, dar din pacate nu am putut developa acel film.

Cred ca din prea multa uimire s-a ars filmul si acum am ramas doar cu povestile. Daca aveti drum prin Oradea sa nu uitati sa treceti si prin Baile Felix, e un loc care merita vazut ! Multe salutari si la o viitoare revedere cu un aparat foto profesionist !

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!