Tendinţele în machiaj pentru toamnă-iarnă 2009-2010

De Andra Pecingina, pe

Îţi prezentăm noile tendinţe pentru machiajul de toamnă şi iarnă, direct de pe podiumurile de modă din Paris, Londra, Milano şi New York! Experţii în make up recomandă nuanţe naturale …
… pentru ten, accentul pus pe rând pe buze, ochi, sprâncene sau obraji, în funcţie de momentul zilei, dar şi de ţinuta adoptată. Machiajul trebuie să completeze vestimentaţia creată de designeri, menită unei femei îndrăzneţe care preferă să poarte piesele clasice reinventate şi să adopte noi nuanţe pentru un anotimp rece.

Paleta de machiaj nud, monocromatic apare în colecţiile Burberry, Vera Wang şi MaxMara. Printr-un astfel de contur al obrajilor şi ochilor, faţa va apărea mai ascuţită şi trăsăturile mult mai puternice. Poţi urma exemplul din colecţia Alexander Wang şi să creezi umbre special folosind o pudră bronzantă peste un fond de ten clasic, păstrând buzele într-o nuanţă mată de bej, dar cu aspect de umed.

Următorul pe lista noastră este machiajul obrajilor, unde vom putea experimenta cu diverse nuanţe de roz, aşa cum vedem în show-urile Anna Sui, Stella McCartney şi Nanette Lepore. Cu un astfel de blush vei arăta oricând îmbujorată de aerul rece al iernii, ca şi cum tocmai ai intrat într-o cafenea aromată şi primitoare. În prezentarea Marc by Marc Jacobs putem observa cel mai bine nuanţele luminoase de roz. Aplică fardul de obraz dinspre pomeţi spre tâmple, folosind un bureţel, pentru a obţine acest efect.

Sprâncenele modelelor de pe podiumurile de modă au fost pline, bine definite şi uneori chiar lungite. Efectul acestor artificii de make up dau feţei o putere uşor masculină, care să completeze imaginea oferită de ţinutele colecţii semnate Gianfranco Ferré sau Ann Demeulemeester. Accentul a fost pus pe sprâncene şi la show-urile Hervé Léger şi Thakoon, unde s-a folosit pudra pentru a le define fără să emane dramatism. Atunci când alegi să accentuezi sprâncenele nu uita să eviţi eyelinerul şi rimelul dacă îţi doreşti un look de ingenuă.

Cele mai importante tendinţe în machiajul pentru toamna 2009 sunt culorile puternice dar feminine folosite pentru buze în prezentările Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Lanvin şi multe altele. De la nuanţele fructelor de pădure: roşu aprins, roşu Bordeaux, violet, nuanţe de fragi, afine, căpşuni etc.  Pentru a putea obţine o imagine invidiată, machiajul ochilor rămâne simplu, astfel buzele sunt centrul feţei şi atrag privirile!

Tendinţele în machiaj pentru toamnă-iarnă 2009-2010

Machiajul uşor strălucitor preferat de designeri ca Alessandro Dell’Acqua, Donna Karan şi Miu Miu, pe mine mă duce cu gândul la vară şi nuanţele pielii uşor bronzate. Asta au şi dorit experţii în make up să realizeze: umbre şi lumini prin farduri metalizate: roz pentru buze şi pomeţi, maro-cupru şi auriu pentru ochi , aşa cum vedem la Donna Karan.

Privirea dramatică a fost în vogă în anii 80 şi revine acum pentru toamna 2009, trend evident dacă urmărim show-urile unor designeri ca Roberto Cavalli, Versace sau Lela Rose. Acolo se  adoptă un machiaj puternic al ochilor, însă adaptat pentru acest sezon. Cum poţi obţine look-ul? Simplu, defineşte conturul ochilor cu un eyeliner negru şi apoi aplică fard de ochi – o culoare puternică ce îţi  pune în evidenţă ochii – pe pleoapă şi uşor în sus spre tâmple. Totul trebuie completat cu accentuarea pomeţilor. Rujul de buze va trebui ales deschis la culoare, uşor sidefat.  În show-ul Marc Jacobs putem vedea o privire puternică bine realizată folosind doar negru, cu uşoare irizaţii de verde, argintiu sau violet.

Foto: Imaxtree.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro