Creatori romani – Liliana Turoiu Udrea!

De Revista Look, pe

Creatori romani – Liliana Turoiu Udrea!

Cunoscuta drept un creator vestimentar de prestigiu, Liliana Turoiu Udrea este si lector universitar doctor la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Departamentul de Moda, si o femeie pentru care pasiunea a devenit si o afacere.

Care este tema colectiei dvs. de vara?
Colectia vara 2009 este plina de culoare si de materiale fluide: matase naturala, voal, tricot foarte fin. Tema care m-a inspirat este Floral Graphics, o combinatie intre imprimeuri florale si jocuri de linii si carouri. Am folosit mult culori tari (verde, albastru, galben). Nu lipsesc insa nici pastelurile, nici eterna combinatie alb-negru si rosu, o combinatie foarte apreciata de clientele casei LTU Studio Design.

Exista piese vestimentare sau elemente de design regasite, de-a lungul timpului, in toate colectiile dumneavoastra?
In primul rand, as mentiona linia moderna si riguroasa a hainelor, sacourile feminine stil Jacqueline Kennedy, rochiile unicat inspirate din pictura lui Gustav Klimt si corsetele croite si finisate impecabil. Nu as omite nici detaliile executate manual si elemente din tendintele fiecarui sezon, pe care le-am inserat intotdeauna in conceptul propriu. Stilul Casei este recunoscut de foarte multe cliente, datorita unei munci constante de peste 12 ani, dar si lantului propriu de magazine si a colaborarii cu magazine din tara si din afara tarii. Toate creatiile mele au purtat amprenta unica a Casei, un neoclasic feminin, chic.

Care este piesa dvs. preferata din noua colectie?
Am mai multe piese preferate! As incepe cu o rochie din tricot drapat, un material foarte la moda, o rochie ce combina carourile cu imprimeul floral.Dar la fel de mult imi place o rochie-fluture din matase imprimata cu flori, cu maneci foarte ample, din voal.

Care este tendinta internationala de fashion preferata?
Tema Floral Graphics a stat la baza noii mele colectii. Imprimeurile florale, jocurile de linii si carouri in culori puternice, toate se regasesc in colectia mea. Dar imi plac si Safari Dream sau Intersection, tema lansata anul acesta la Gala Wella, un melanj de masculin si feminin.

In ce domenii se extinde activitatea dvs. profesionala?
In mai, am deschis un nou magazin elegant si intim in Baneasa Shopping City si am adus in tara brandul Caterina Leman. O implinire profesionala a fost si deschiderea de anul trecut a galeriei de arta si costum Victoria Fashion Gallery, un loc unic, unde sunt promovati tinerii designeri si unde se organizeaza vernisaje, expozitii de arta si costum, intalniri cu profesionisti si cu publicul iubitor de arta.

Care este amprenta dvs. asupra tinerilor creatori pe care i-ati format?
Studentii din cele trei generatii ce au absolvit cursurile Sectiei de design a Universitatii de Arte Bucuresti de cand predau aici sunt adevarati profesionisti. In cei 3-4 ani de studiu, incerc sa le pun la indemana instrumentele pentru consolidarea carierei si sa ii invat ca moda este un sistem cu reguli, in care totul se realizeaza in echipa.

?Persoanele care poarta creatiile mele au fost intotdeauna o sursa de inspiratie. Clientele mele sunt adevarate profesioniste: avocate, presedinti de companii multinationale, femei implicate in viata politica si multe artiste si sportive consacrate.?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!